Ha tudomásom van arról, hogy egy megyei szemész főorvos kamionsofőröknek 200.000 forintért úgy ad jogosítványhoz engedényt, hogy az illető alkalmatlan a vezetésre, azt hol tudom névtelenül jelenteni?
Figyelt kérdés
Sajnos az illető főorvos sok kapcsolattal rendelkezik és eddig mindent megúszott. A műtétekért előre megmondja a betegnek, hogy mennyit vár el és folyamatosan fogad el komoly összegeket igazolásokért sofőröktől, akiknek más orvosok nem adnak igazolást, mert látásproblémájuk miatt alkalmatlanok a vezetésre. (Most abba bele se gondoljunk, hogy ezek az emberek vezetnek és minden nap veszélyeztetik mindannyiunk életét.) Sajnos a nevemet felvállalva nem merek bejelentést tenni, mert nagyon messze elér a keze és akkor soha többet nem dolgozhatnék sem én sem a családom a szakmában. (Én nem orvos vagyok, de a munkámból adódóan tudomásom van ezekről az esetekről.) Ezért kérdezném, hogy van-e valami olyan felület, ahol az ilyen eseteket be lehet jelenteni és a hatóság kimegy, megpróbálja megvesztegetni az illetőt és ha elfogadja, akkor megteszi a szükséges intézkedéseket?2023. márc. 3. 07:45
11/13 anonim válasza:
Rendőrség, anonim módon bejelented, bizonyítékokkal együtt, majd a többit ők intézik.
12/13 anonim válasza:
Nemzeti Védelmi Szolgálathoz tudsz fordulni, ôk foglalkoznak pl korrupt orvosokkal. A kékfényben volt is egy riport amiben egy fedett nyomozó magát bûnözônek állította be aki, olyan igazolást kért az orvostól hogy egészségügyileg alkalmatlan a börtönre. Azt az orvost már el is ítélték az ügyben, full legit story.
Tehát ha tényleg van valami a kezedben akkor az NVSZ-hez lehet fordulni ôk kivizsgálják.
13/13 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!