Hogyan Kata után?
Könyvelő!
Ha 24misi per év alatt vagy, akkor általányadózó
Én tavaly nyárig KATA-s voltam, azóta átalányadózó.
Ha főállású átalányadózó leszel, azt tanácsolom ne jelentkezz be az ÁFA-körbe (legyél alanyi adómentes). Így kb. a megtermelt bevételed egyharmada fog elmenni közterhekre. Viszont minden hónapra vonatkozóan, az adott havi bevételedtől függetlenül be kell fizetned a közterheket a garantált bérminimum után, ami jelenleg 296.400 Ft/hó. Tehát durván havi 100e Ft-ot minden hónapban be kell fizetned közterhekre. Ennél pontosabban könyvelő tudná elmondani, vagy internetről lehet összebogarászni, mi mindent kell befizetni.
Negyedévente kell beküldeni bevallást a bevételedről és a járulékokról, és negyedévente kell fizetni is.
Az átalányadózás lényege, hogy a költségeidet nem tudod leírni, de egy programozónál, ha beszerzi azokat a dolgokat, amivel dolgoznia kell, gondolom nem is sok költség termelődne. Én is szolgáltatói munkát végzek, aminek egy része számítógépes munka, másik része az ügyfélhez való kiszállás. Én se láttam értelmét a költségelszámolásnak, ezért lettem átalányadózó.
Előző vagyok.
Ja, meg majd iparűzési adót is kell fizetned, évente egyszer.
Ill. ahogy korábban más írta, akkor lehetsz átalányadózó, ha éves jövedelmed nem haladja meg a 24 M Ft-ot. Ez magas összeg, szóval aki nagyjából a családját akarja eltartani a vállalkozásából, az bőven belefér.
“ Ha főállású átalányadózó leszel, azt tanácsolom ne jelentkezz be az ÁFA-körbe (legyél alanyi adómentes). ”
Amíg 12 misit el nem éri az árbevétel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!