Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 13 éve voltam huzamosabb...

13 éve voltam huzamosabb ideig kórházban, Kaptam zárót, olyan hirtelen összecsapottat, El tudom, (hol/hogyan) kérni az akkor keletkezett iratokat a kórháztól?

Figyelt kérdés
Lázlap, stb, stb..

2022. ápr. 16. 09:35
 1/10 anonim ***** válasza:

Van nekik is irattáruk, talán egy ideig, vagy meddig örzik ezeket.

Én a betegjogi képviselőnél érdeklődnék ennek módjáról.

Én is sokáig voltam egy kórházban, a zárót elvesztettem. Régen találkoztam egy dolgozóval, mondta, hogy csőtörés volt, és kb. minden megsemmisült az irattárban. Talán majd még rákérdezek én is.

2022. ápr. 16. 09:41
 2/10 anonim ***** válasza:
ja, hogy lázlap... azért gondolom az utolsó cetlit nem őrzik meg, különben az egész kórház egy irattár lenne.
2022. ápr. 16. 09:42
 3/10 anonim ***** válasza:

Ilyen alapon mindenki mehetne a kórházba, hogy az ott töltött kezelésekről, állapotáról kikérje a kórlapokat. Ezt meg kell indokolni, miért kéri valaki. Egyébként is a zárójelentés sok mindent tartalmaz. 13 éve, az se most volt.

Régóta digitalizálva van a kórházi kezelések dokumentációja.

2022. ápr. 16. 10:05
 4/10 anonim ***** válasza:
Engem az érdekelne, hogy 13 év távlatából mi a szarra kell a lázlap…
2022. ápr. 16. 10:34
 5/10 anonim ***** válasza:

#4 Mondok egy példát. Pl. valakinek öngyilkossági kísérlete volt. A sorkötelesség idejében ez végleg alkalmatlanná tette az embert, tehát megúszhatta ezzel a sorkatonaságot. Ez '75-ben pl. két év volt, szóval nem piskóta, de esetleg most is be lehet valaki rezelve, hogy behívják a háború miatt. Az esélyt, stb. most ne firtassuk, de valaki akarhat előre gondolkozni.

Másik ok lehet pl. a leszázalékolás és hasonló. Pl. fogyatékossági támogatást nem kapat valaki, hiába siket, mint az ágyú, csak ha bizonyos hallásvesztesége már 25 éves kora elött is volt, és erről vannak hivatalos orvosi igazolások. Persze ekkor se lázlap kell, azt gondolom a kérdező is csak úgy hirtelenségében írta.

2022. ápr. 16. 14:02
 6/10 anonim ***** válasza:
#3 Igen, bárki mehet és kikérheti a rendelkezésre álló kórlapokat és minden mást. Nem kell megindokolni, hogy miért kéri. Nem sűrűn szokták kérni, de ha kérik, akkor adni kell. Én pl. kértem már, és simán meg is kaptam lefénymásolva 40 év anyagát egy az egyben, ami egy elég vaskos mappa volt. Egyetlen kérdésük volt: azért kérem-e, mert orvost szeretnék váltani, én meg mondtam, hogy nem.
2022. ápr. 16. 14:09
 7/10 anonim ***** válasza:
5, 13 éves lázlap alapján sem leszázalékolni nem fogják, sem a katonai alkalmatlanságát megállapítani
2022. ápr. 16. 14:56
 8/10 anonim ***** válasza:
Hozzá is tettem, hogy a lázlap kérés valóban baromság, de hogy újból kéri a zárójelentést, annak lehet értelme. Egyébként meg lehet az is az értelme, hogy félrekezelték, ami a zárójelentésből nem derül ki, de az ellentmondásra a részletesebb iratokból kíván választ kapni. Polgári pert 13 év múlva is indíthat, más kérdés, hogy kb. 0% esélyét látom a sikernek, de elméleti síkon ez is magyarázat lehet.
2022. ápr. 16. 15:24
 9/10 A kérdező kommentje:

Úgy igaz, félrekezeltek és kórházi fertőzést is kaptam, rövidenennyi, ha több időm lesz, írok még,

Edig is nagyon köszi a válaszokat, lehet tanulni itt!👍

Majd jövök.

2022. ápr. 16. 15:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát nem sok esélyét látom, hogy sikered legyen, pl. bizonyítanod kell, hogy valóban ott ért téged fertőzés, nem máshol, valóban az a fertőzés okozott neked maradandó sérülést, stb. ha... és nem egy másik...

Ennek eléggé kevés esélye van, hogy megy, és az orvosok összezárnak.

2022. ápr. 16. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!