Fel lehet valakit jelenteni azért, mert kinézhető belőle, hogy bűncselekményt követhet el? Van értelme?
Ha valaki bizonyíthatóan (pl írásban, felvételen) tesz olyan kijelentést, hogy pl "szerintem a drogok jók" vagy "én vonzódom a kislányokhoz", akkor azt fel lehet vagy érdemes jelenteni?
Hiszen az állításból következtethetünk arra, hogy fogyasztója, tehát birtoklója drogoknak, vagy épp próbál kiskorúakhoz intim közelségbe kerülni, vagy ilyen jellegű tartalmak birtokában van. Ezek pedig ugye büntetendőek.
És ha feljelentésre kerül az ilyen személy, mit tesz a rendőrség? Ők ilyenkor már hivatalból el kell, hogy járjanak, nem?
Persze, hogy csinálna valamit a rendőrség.
Bemennél feljelenteni, majd mikor távozol a kapitányság kijárathoz nem érnél el, bűncselekmény hiányában megszüntetnék azonnal.
13, tehetnek ilyet? nem kell valamilyen lépéseket tenniük? Mint amikor muszáj kimenniük a bejelentett szomszédhoz akkor is, ha csak túlérzékeny a feljelentgető és nem történik igazi csendháborítás.
14, minek a fogyasztása? A drogé, vag y akislányoké;D (viccelek)
Ha jól tudom drog birtoklása viszont bűncselekmény, és hacsak nem más kezéből szippantod fel még fizetés előtt, akkor azt bizony te birtokoltad. De talán a kislányos rész jobb példa, mert valóban a "szeretem a drogot" kevésbé.. problematikus, mint a "szexuálisan ovnzónak tartom a kislányokat" mondat. Bár kinek mi.
Mit takar szerinted, hogy muszáj kimenniük? Ha te bejelented, hogy Nagy Feró demonná változott, megszerezte isten erejét és zombi hadsereget toboroz sem mennek ki. Mivel nem történt semmi.
Se szabálysértés se bűncselekmény.
Ha valaki leírja, hogy a kábítószer jó, akkor sem történt..
Ha valaki csendháboritást jelent be, akkor egy vélt vagy valós de szabálysértést jelent be.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!