Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fel lehet valakit jelenteni...

Fel lehet valakit jelenteni azért, mert kinézhető belőle, hogy bűncselekményt követhet el? Van értelme?

Figyelt kérdés

Ha valaki bizonyíthatóan (pl írásban, felvételen) tesz olyan kijelentést, hogy pl "szerintem a drogok jók" vagy "én vonzódom a kislányokhoz", akkor azt fel lehet vagy érdemes jelenteni?

Hiszen az állításból következtethetünk arra, hogy fogyasztója, tehát birtoklója drogoknak, vagy épp próbál kiskorúakhoz intim közelségbe kerülni, vagy ilyen jellegű tartalmak birtokában van. Ezek pedig ugye büntetendőek.

És ha feljelentésre kerül az ilyen személy, mit tesz a rendőrség? Ők ilyenkor már hivatalból el kell, hogy járjanak, nem?

2023. febr. 13. 14:08
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
80%
Be lehet valakit utaltatni a zárt osztályra azért, mert ilyen hülyeséget kérdez?
2023. febr. 13. 14:11
 2/20 anonim ***** válasza:
93%
Inkább ne...te fogsz rosszul kijönni belőle.
2023. febr. 13. 14:16
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

"szerintem a drogok jók" - ez vélemény, semmi alapja sincs annak a feltételezésnek, hogy fogyasztja/terjeszti is ezeket.

"én vonzódom a kislányokhoz" - ez sem büntetendö dolog, ebböl sem következik, hogy bármiféle illegális módon közeledne egy kislányhoz

Szóval szerintem inkább próbálj normálisan gondokodni és ennyire betegesen

2023. febr. 13. 14:33
 4/20 anonim ***** válasza:
75%
Fel lehet jelenteni, hogy értelme van e, az már más tészta.
2023. febr. 13. 14:33
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Feljelenteni azért lehet valakit, ha ELKÖVETETT valamit, azért, hogy esetleg el FOG követni bármit is, nem.
2023. febr. 13. 14:35
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Hamis vádért fel lehet jelenteni valakit, az biztos.
2023. febr. 13. 14:37
 7/20 anonim ***** válasza:
Ha nem igaz, ami miatt feljelentetted, hamis vád bűntette miatt téged fognak megfingatni a bíróságon.
2023. febr. 13. 16:57
 8/20 A kérdező kommentje:

Tehát ezek szerint azért kivizsgálják?

Pl házkutatás drogot vagy pedo tartalmakat keresve.

2023. febr. 13. 17:43
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Megalapozott gyanú esetén van házkutatás. Segítek, az nem megalapozott gyanú, hogy a Pistike azt mondta. Ellenben ha hamisan megvádolsz valakit, az 1-5 év börtön neked.
2023. febr. 13. 18:04
 10/20 A kérdező kommentje:

Tehát akkor a rendőrség nem kezd semmit vele?

Értem, hogy a feljelentés maga csak egy megalapozatlan gyanú, de ha történik bejelentés, nem kell valamit tenniük? Valahogy ránézni vagy nemtom.

2023. febr. 13. 18:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!