Ha két ember, közös megegyezéssel összeverekedik, hogy így rendezzenek egy nézeteltérést, az bűncselekmény?
Mindenhogyan az. .
Az utcán teszitek, akkor mást megfélemlitetek az garázdaság...
Edzőterembe is ha az egyik megsérül akkor testisértés, plusz a hely és vezetője ellen js vizsgálat indul.
Ha beléptek egy sportegyesületbe mind a 2-en és szervezet eseményen püfölitek egymást, és ott sérül meg valaki akkor az egyesület ellen vizsgálódnak.
Azt kellene megérteni, hogy az erőszak nem megoldás.
Sehogy nem jössz ki belőle jól, mégha azt hiszed is.
Ha nincs mögötte hivatalos klubmérkőzés, akkor bűncselekmény mindenképp.
Viszont ha pl. egy sportklub hirdet egy hivatalos kis házikupát, a klubbon belül. Saját szabályokkal, sportszerűen, tehát kesztyű, stb. Akkor azon belül le lehet játszani.
de jó ügyvéd leszek.
Az első válaszoló: hogy marad ki az hogy 8 napon belül gyógyuló sérülés? Ahogy egy pofon elcsattan, az már testi sértés. Meg mi az, hogy szerződést írunk róla. Attól, hogy szerződést írok például uzsora kamatra valakivel, akkor az már jogszerű? Vagy szerződésben megegyezünk, hogy megölhetem XY-t és akkor megölhetem? :))
A párbajozás törvénytelen, hiába egyeztek bele mindketten.
Ha egy sportesemény keretében van bunyó, pl. boxmeccs, az nyilván kivétel.
#4-es. A könnyű testi sértés ugyan bűncselekmény, de magánindítványos. Ha előre beleegyezek, sőt kifejezetten kérem valakitől, hogy adjon egy pofont (ami látható eredmény hiányában, pl véraláfutás, bőrpír, önmagában csak tettleges becsületsértés), akkor a későbbi magánindítvány előterjesztése ugyan nem kizárt, de a sértett beleegyezése igencsak jelen van. Ha pedig 8 napon túlit okoz, akkor tök mindegy az előzetes beleegyezés.
Igen, minden büntetőjog általános rész előadáson a sportrendezvény az egyetlen kivétel, de a sértett beleegyezése néhány esetben szintén kivételt képez.
#1-es voltam..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!