Ha home officeban vagyok és a saját netemet használom, amibe a cég egy fillért se ad bele, akkor nyilván a szolgáltatáskiesésért sem lehet engem elővenni?
A saját netem megy, a cég nem ad bele semmit, egy fillért se. előre nem láthtaó egész délelőttöt érintő szolgáltatáskiesés volt, nem tudtam semmit se dolgozni.
Ezért felelősségre akarnak vonni engem...
felelőssé vagyok azért tehető mert a SAJÁT NETEM, amiért én fizetek, rajtam kívülálló okok miatt nem működött?
A munkavégzés eszközét (jelen esetben a net is az..) amúgy is a cégnek kellene biztosítani, ez evidens.
Kérdező a problémázásod mutatja, hogy nem vagy képben.
1. A saját interneted használata a te szolgáltatásod a cég felé, ezért tehát díjazás jár neked. Az internetkiesés az internetszolgáltató zavara, amelyért ő tartozik mindenkinek kompenzálással. A te és a munkáltatód kapcsolatában ezt vis majornak hívják, ami menteséget ad a te szolgáltatás elmaradásodért (amiért a fizetésedet kapod). Ezek az elemi szerződési fogalomismeretek.
2. Mindehhez képest van egy abnormális, hatalmi helyzeten alapuló erőpolitikai rendszer, amely nemcsak fittyet hány a törvénynek és a szavak eredeti jelentésének, de kifejezetten saját előnyére alkot törvényeket abból a célból, hogy másokat, a többséget kifoszthassa. A munkáltatód is e rendszer része, kényszerből vagy megától, ő is ezt alkalmazza. Tehát mivel a munkáltatód és közötted nem normális szerződéses viszony van (akkor se, ha annak látszik), hanem hatalmi erőviszony, ezért bizonyigaza van, ha téged hibáztat, ha nem fizet az internethasználatodért és bármi esetben. Ugyanis ő az erősebb.
Ezt egyedül nem tudod megváltoztatni. Azonnali esetként az a lehetőséged maradt, hogy te eszesebb leszel, és kifogsz a munkáltatódon. Ebben a helyzetben az győz, aki jobban át tudja verni a másikat. Sajnálatos, hogy ezt meg leht szokni, így válik egy társadalom fokozatosan csalóvá.
Részint egyébként pont az ilyen esetekre mondják, hogy a remote job, az ingoványos talaj, mert lehetnek ilyen szituk.
Vagy pl, mi van, ha a cég által biztositott laptop bedöglik és mondjuk hosszadalmas a laptop cseréje, vagy milyen munkaügyi előirások vonatkoznak a home office-ra... stb.. stb..
én imádom, és igy dolgozok már 3 éve és eszem ágában sincs, visszamenni irodába, de több meetingen is szóbajött már ez a topic, nálunk is. Szal a modern technika csodáját éljük.
" Arról sem tehet a cég sem te, ha nálad otthon megy el ugyanez van, te akartál dolgozni, de nem sikerült. "
És szerinted ez a céget érdekli? Ő nem fizeti ki a napot nekem és kész.
Én tehetek róla? Nem. És ki szív? Én.
Nekem fizették a betét a covid alatt.
A számlát én rendeztem, de utólag megkaptam a fizuval együtt.
Egyébként én a helyedben fogtam volna magam, és elmegyek egy kávézóba/könyvtárba.
Már szinte minden sarkon van ingyenes net.
"és elmegyek egy kávézóba/könyvtárba."
És viszem magammal a szkennert a nyomtatót a headseatet és a bőröndnyi iratot ami a melóvégzéshez kell és nálam van? Vagy hogy?
vagy ott bérlek nyomtatót? Mert lehet... és ki állja a számlát ??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!