Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van valami megkötés arra,...

Van valami megkötés arra, hogy a gázpisztolyt mikor lehet elővenni önvédelmi célból?

Figyelt kérdés

Van már régóta a családban egy Zoraki gázpisztoly, lassan 18 leszek és tervezem, hogy kérek rá viselési engedélyt.

Ahol lakunk, eléggé sok roma állampolgár + ilyen este előbukkanó hőbölgő tróger lakik.

Tegnap biciklizni voltam, 18:30 körül jöttem hazafele mikor már sötét volt, egy viszonylag elhagyatott úton amin alig jár valaki. Láttam hogy kb 4 ember megy gyalog előttem, szóval megelőztem őket, és amikor kb. pont mellettük voltam, akkor hallottam hogy az egyik beszólt valamit, ilyen tipikus cigánybeszólás volt hogy "Mivan xy?". Azt már nem hallottam, hogy a mivan után mit mondott.

Nem szóltam vissza, mert kb. 30-35-el mentem, tehát mire észbekaptam már már olyan 20-30 méterre voltam tőlük. Megállni meg a hülye sem állna meg, mert többen is vannak, +a biciklimet is féltem, mert az sem volt olcsó.

Na de mi lett volna, ha ugyan ez megtörténik, csak épp gyalog lettem volna, és gázpisztoly lett volna nálam? Valószínűleg ha beszólnak, akkor nem sétálok el csendben mellettük, valamit biztos mondtam volna. Ők meg akkor valószínűleg elkezdtek volna fenyegetőzni, hogy megvernek meg ilyenek. Ilyenkor elővehetem a paprika patronnal töltött gázpisztolyt, hogy "befenyítsem" őket és meggondolják magukat, esetleg adhatok le a levegőbe figyelmeztető lövést, vagy csak akkor ha már támadnak? Van erre bármi szabály?

2021. márc. 10. 23:23
 1/4 anonim ***** válasza:
73%
Nem szeretnék ide másolni cikket, ha elég érett vagy a gázpisztoly viseléséhez és használatához rátalálsz. Ott le vannak ezek a dolgok írogatva rendesen, gyakorlati szempontból persze, nem a törvényi háttér, meg ilyesmi. Sajnos a gyakorlat nem azt mutatja, amit te magad józan ésszel gondolnál, ha megtámadnak és használod a gázpisztolyt. Ezért erősen ajánlom, hogy keresd meg ezeket a cikkeket és olvasd el, különben használat esetén bajba fogsz kerülni!
2021. márc. 11. 06:26
 2/4 anonim ***** válasza:
21%
Ha fehér ember vagy és még ráadásul magyar is, akkor jobb ha elfelejted az önvédelemhez való jogot!
2021. márc. 11. 08:32
 3/4 anonim ***** válasza:
33%
Ha használod, akkor jogilag meg fognak hurcolni, aztán nagy valószínűséggel pár év múlva lezárják a nyomozást bűncselekmény hiányában. Ezért ajánlja mindenki, hogy csak és kizárólag akkor használd, ha már nagyon muszáj, és akkor is inkább fuss el, ne hívj rendőrt.
2021. márc. 11. 15:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerezz be paprikaspret gazstukkert . Övön legyenek . A hivatali szabályok semmit sem érnek senkit sem erdekelnek . Aki tamad legyen akarki barmilyen állapotú pusztuljon , ez a törvény .Gyakorolj használd rejtsd iszkolj .
2021. ápr. 13. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!