Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezzel komolyan rémhírterjeszté...

Ezzel komolyan rémhírterjesztést követtem el?

Figyelt kérdés

Még karácsony előtt kiírtam a legnagyobb helyi facebook csoportban, hogy "A városban nem kapható cukor és 2.8-as tej, köszönjétek meg a kormányotoknak". Mert tényleg nem kaptam, anyám meg engem b***gatott, hogy vegyek neki.

Tegnap hallgattak ki (egyelőre) tanúként, de várható hogy meg leszek gyanúsítva. Kikérdeztek, mire alapoztam az állításomat. Részletesen elmondtam, hogy 6 különböző üzletben jártam. És a többi vásárlóval is beszélgettem, és mesélték hogy ők sem kaptak sehol.

Most ez komolyan már rémhírterjesztés, és komolyan valakinek ez okoz orgazmust, hogy feljelentett a poszt miatt?

2023. jan. 24. 09:36
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
3%
Ez egy ócska kamu
2023. jan. 24. 10:33
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Épül, szépül a diktatúra...

Cukrot amúgy azért nem kapsz, mert jellemzően vagy nyitáskor, vagy óránként pakolnak ki 2-3 kartonnal és azt pillanatok alatt elkapkodják.

Minap direkt reggel mentem vásárolni. Volt cukor, de fejenként csak hármat lehetett vinni. Én hoztam egyet, ami nekem elég fél évig. Papa-mama jött, kölön kosárral vittek fejenként hármat-hármat. Kedvem lett volna megkérdezni, hogy "hé parasztok, mi a fenének spájzoljátok be mások elől a cukrot?"

2023. jan. 24. 11:19
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

"Papa-mama jött, kölön kosárral vittek fejenként hármat-hármat. Kedvem lett volna megkérdezni, hogy "hé parasztok, mi a fenének spájzoljátok be mások elől a cukrot?""

Lehet, hogy már két hónapja nem kapott, és most vett.

A szomorú az, hogy 3 vacak kiló cukron megy a cicaharc. Egy normális országban jut mindenkinek elegendő cukor.

2023. jan. 24. 12:20
 14/25 anonim ***** válasza:
Jutna, ha nem volna a kommunista árplafon.
2023. jan. 24. 13:32
 15/25 anonim ***** válasza:
11: bár csak az lenne :/
2023. jan. 24. 14:30
 16/25 anonim ***** válasza:
Engem covid idején hurcoltak meg egy piszlicsáré kiírás miatt, de felmentettek fél éve. (15-ös vagyok)
2023. jan. 24. 14:30
 17/25 anonim válasza:
100%

"A városban nem kapható cukor és 2.8-as tej, köszönjétek meg a kormányotoknak".

Kizárt, hogy ez így önmagában rémhírterjesztés legyen. Nem kapható akkor nem kapható. Ebben mi a rémhír? Tudják az emberek, hogy az árstop óta alig lehet kapni tejből meg cukorból.

Szóval ez a kérdés vagy úgy kamu, ahogy van, vagy nem így volt leírva/valami kimaradt a történetből...

Rengetegen írtak ki ilyesmi posztokat a városok csoportjaiban, emberek ezreit lehetne akkor most meghurcolni érte, emiatt nem hiszem el...

2023. jan. 24. 16:42
 18/25 anonim ***** válasza:

Nincs facebookom, de kipróbálnám mi van akkor, ha az ember kiír két kijelentö mondatot, ami 100%-ban igaz:

A szomszédunkban, Ukrajnában háború van.

Mind meg fogunk halni.

A két mondat egymástól függetlenül megcáfolhatatlanul igaz, aki nagyon azt akarja félre is értheti, bár semmivel nem utalok arra, hogy a két mondat összefüggene egymással, mi a jogi helyzet egy ilyen esetben?

2023. jan. 25. 09:01
 19/25 anonim ***** válasza:
42%
Ebredj fel. Nem posztolhatsz akarmit. Azaz nincs szolasszabadsag. Alaoveto szabadsagjog elvetele….
2023. jan. 31. 07:43
 20/25 A kérdező kommentje:

Sajnos nem kamu. És kiemelte a kihallgatást végző amúgy normális rendőrnő, hogy a vészhelyzet miatt minden piszlicsáré dolgot is komolyan kell venniük.

17: Több hasonló ügyük is van most.

2023. jan. 31. 08:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!