Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezzel komolyan rémhírterjeszté...

Ezzel komolyan rémhírterjesztést követtem el?

Figyelt kérdés

Még karácsony előtt kiírtam a legnagyobb helyi facebook csoportban, hogy "A városban nem kapható cukor és 2.8-as tej, köszönjétek meg a kormányotoknak". Mert tényleg nem kaptam, anyám meg engem b***gatott, hogy vegyek neki.

Tegnap hallgattak ki (egyelőre) tanúként, de várható hogy meg leszek gyanúsítva. Kikérdeztek, mire alapoztam az állításomat. Részletesen elmondtam, hogy 6 különböző üzletben jártam. És a többi vásárlóval is beszélgettem, és mesélték hogy ők sem kaptak sehol.

Most ez komolyan már rémhírterjesztés, és komolyan valakinek ez okoz orgazmust, hogy feljelentett a poszt miatt?

2023. jan. 24. 09:36
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
89%
Ilyenek a fideszesek, hogy inkább feljelentenek, csak ne kelljen a valósággal szembesülniük.
2023. jan. 24. 09:38
 2/25 anonim ***** válasza:
13%
Nem szabad rémhírt terjeszteni. Megérdemled. Így jártál. Azt kellett volna mondanod, hogy te nem találtál a kisboltban egy időpontban. Így korrekt. Az általánosítás a tények elferdítése és rémhír terjesztése bűncselekmény.-😡
2023. jan. 24. 09:38
 3/25 anonim ***** válasza:
90%
Egy normális országban a rendőrség nem foglalkozna ilyen feljelentéssel, de a jelek szerint nálunk a fidesz politikai kiszolgálója a rendőrség.
2023. jan. 24. 09:39
 4/25 anonim ***** válasza:
78%
Azért tanúként hallgattak ki, hogy megtudják megáll-e a bűncselekmény tényállása. Azért kérdeztek ki, hogy mire alapoztad az állításaidat. És ha tényleg végig jártad a boltok nagy részét és a többi üzletből azt az infót kaptad, hogy ott sincs, akkor szerintem nem lesz baj.
2023. jan. 24. 09:43
 5/25 anonim ***** válasza:
8%
Kinek mi okoz orgazmust, neked a posztolgatás ezek szerint, másnak meg a feljelentés. A posztodnak semmi haszna nem volt (akár igaz, akár nem), ellenben az ilyenek tényleg pánikvásárlásokat és hiányt idézhetnek elő. Mivel a boltok nyilván vissza tudják követni, mennyi tejet meg cukrot adtak el aznap (és nyilván nem nullát) bizony bajba kerülhetsz.
2023. jan. 24. 09:45
 6/25 anonim ***** válasza:
92%
5: egy szál netes kommentel normális rendőrség nem foglalkozik, ha mondjuk újságcikkben mondja ezt, vagy a tévében, ahol sokkan többen láthatják, inkább felmerülhet a rémhírterjesztés, de egy facebook komment nem az
2023. jan. 24. 09:46
 7/25 anonim ***** válasza:
98%

Gyere ki külföldre a hanyatló nyugatra:

Ad1: itt kapsz annyi fizetést, hogy ne legyen probléma az infláció

Ad2: itt van cukor

Ad3: mivel van cukor, a rendőrség sem vihet be ilyenért

Ad4: ez is bizonyitja, mennyivel jobb hely a hanyatló nyugat.

2023. jan. 24. 09:48
 8/25 anonim ***** válasza:
98%

Amikor az izomból demagóg kormány üldözi a polgárait rémhírterjesztésért...

Abszurdisztán!

2023. jan. 24. 09:48
 9/25 anonim ***** válasza:
98%

Öööööö...... akkor feltennék én is egy kérdést:

a kormány részéröl nem rémhírterjesztés, hogy a bevándorlók elveszik a magyarok munkáját, vagy hogy az elhibázott brüsszeli szankciók miatt megyünk tönkre, ami alól sokszor felmentést kaptunk, vagy hogy az lmbtq-sok nemváltó mütétet akarnak népszerüsíteni az óvodákban, esetleg az, hogy országunkban háborús vészhelyzet van, nem beszélve a minket tönkretenni és leuralni akaró Soros-tervröl?

2023. jan. 24. 09:49
 10/25 anonim ***** válasza:
25%
7: Dehogynem, egy látogatott FB csoportban posztolás nagy nyilvánosság.
2023. jan. 24. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!