Tényleg ilyenkor mi van? Elég abszurd. De nem vághatsz nyakon valakit, aki összeragasztja a szádat?
Nem volt szándékos az ölés. A ragsztás viszont szándékos volt és szintén nem tesz jót az egészségnek, akár egy nyakleves.
A jog mit mond, mit kéne tenni? Tudom testi sértésre nem lehet testi sértéssel válaszolni, mert a jogtalanságra nem lehet jogtalansággal válaszolni, hanem helyette azt mondja a törvény, hogy kérj jogorvoslatot, de kérdem én attól eltekintve, hogy a barátját nyilván nem jelenti fel senki, ha mégis megtenné valaki, kiröhögnék. egy beragasztott szájért senkit nem lehet szerintem feljelenteni, sőt még egy nyaklevesért se igen, hacsak nem lesz belőle nagyob baj. Akkor hol itt az igazság?
Jó. Figyelj! Nekem ennyi elég volt. Képtelen vagy bármilyen konszenzusra ez világos. Figyeltre állítottam a kérdést, ha kijön a vádirat majd jól igazam lesz. Csá!
Ui.: A 3. halált okozó súlyos testisértés miatt ül, pedig "csak" kétszer meglökte a sértettet, ami szerinted nem is bűncselekmény, tehát gondatlanság. Az ütés-agyvérzés-halál és az ütés-megtántorodás-fejbeverés-halál az nagyon nem ugyan az.
Ismét #29-nek:
Bocs, annyi linket nyomtál, hogy sikerült teljesen összekevernem a dolgokat!
1-es eset:
Halált okozó testi sértés.
2-es eset:
A lökés közvetlen következménye a combnyaktörés és a kulcscsonttörés, tehát eddig súlyos testi sértés.
Itt viszont hibázott a nyomozó-hatóság. Tisztázni kellett volna szakértői vizsgálattal, hogy az öreg beszámítható volt -e, és fel tudta -e mérni a tette következményeit?
Mert ha igen, akkor tudta hogy a felesége megsérült, tehát orvosi segítségre szorul. Innentől viszont a "gondatlanság" és az "emberölés" közé BEÉKELŐDIK az öreg, SZÁNDÉKOS, halált okozó magatartása!
Semmiképp sem gondatlan emberölés. Gondatlan testi sértés esetleg, de a halált az öreg SZÁNDÉKOS magatartása okozta amikor nem hívott mentőt!
3-as eset:
Ez is világos. Halált okozó testi sértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!