Magánterületre ha bejön egy ember és semlegesen megkérdezem tőle, hogy "Mi járatban, látszódik a tábla?" Erre elkezd feleselni, mit lehet ezzel kezdeni?
2 éve mászkálnak az emberek el a telkem előtt, lusta voltam eddig kitenni a táblát, most kitettem, örültem, hogy na most már megoldódott
Most rá 3 hétre jön az első ember, erre megkérdezem tőle teljesen neutrálisan ( ez tényleg fontos, hogy teljesen nyugodtan, mintha nem zavart volna egyáltalán ), hogy
- Jó napot, mi járatban, látszódik a tábla?
Az első reakciója az, hogy "ja de igen..blabla.. utána pedig kezdi sorolni, hogy nekem meg mit kéne máshogy csinálni a faluban stb", hogy azért érezzem már magam szarul én is vele együtt
Feltételezem ,hogy lesz még ilyen eset, ha 3 héttel a tábla kirakása után ez a reakciója az első embernek
Hogyan kellene kezelni, a következő embereket, ha előfordul újra?
Alapvetően sajnos nagyon gyakori reakció, hogy ahelyett, hogy elismerné a hibáját, másokban keres valamit, mert úgy érzi ha másnak hasonló, vagy súlyosabb hibái vannak, akkor az övé már nem is számít.
Dadog, hebeg-habog.
Szerintem ez nem annyira jogi dolog, inkább kommunikáció.
Megmondod, hogy oké, vannak hibáid, dolgozol rajta, az egyik hibád, hogy nincs a telek körül kerítve.
Ezen dolgozol, de nem tudod/nincs rá pénzed, hogy kerítés legyen.
Örülsz, hogy látta a táblát, most már benne is kezd tudatosulni, ez nagyon fontos neked.
Esetleg ha úgy alakul segíthetne mások figyelmét is felhívni erre.
A kedvesség sokszor zavarba hozza az embereket, és annyira próbálja majd a róla alkotott pozitív képet megőrizni benned, hogy tényleg tesz majd érte.
Nem kell velük leállni beszélgetni. 10 m-ről elmondod, hogy magánterületen járnak, és ők se örülnének, ha bemászkálnál az udvarukra, aztán otthagyod őket.
Azt azért én megcsinálnám, hogy szereznék használt szőlőkarókat, leverném, és egy szál drótot kihúznék úgy 1 m magasságban, jelezve a telekhatárt.
"A telek egy bizonyos része van elkerítve, a maradék nincs, ezért megtévesztő sok ember számára ezért járkálna be oda ahhova nemkéne"
Ez a baj.
Ami nincs elkerítve, az elfoglalható. Ott lehet tartózkodni. A táblát meg nem kötelező észrevenni.
A magánlaksértés csak elkerített helyen valósítható meg.
Egy szorgalmi jog alatt all a telek miszerint traktorok miatt nem lehetett azt a reszt bekeriteni
Az ugyanugy az enyem de nem lehetett azt elkeriteni ez miatt
Ez a gond
Mit lehet tenni?
Telre el eleheyne keriteni azt piros szalaggal es tavasszal meg Levenni arra gobdoltam amikor a Traktorok kezdenek maszkalni
A saját telkeden belül is csinálhatsz kerítést, amennyit csak akarsz.
Oké, szolgalmi út, de onnan bejjebb a csak általad használt részre nem kell engedned őket.
Egyébként mi van azon a területen? Belterület? A házad van rajta?
Ha csak szántófölded van ott, én ugyan nem csinálnék ügyet abból, hogy gyalogosan bemegy valaki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!