Milyen büntetést adnál a Miskolcon tüzijátékkal nagy bajt okozó 16 éves gyereknek?
Nyilván mindenki tudja mi történt Miskolcon, tele a média vele.
A rendőrök elkapták, ebböl ítélet lesz.
Ha te lennél a bíró, milyen büntetést szabnál ki rá?
Én 5 év letöltendő börtönt fiatalkorú böriben, kedvezményből kizárnám, és ítéletig pedig előzetesbe tenném.
Erröl jut eszembe, hogy remélem meghallgatás után nem engedték el a gyereket, hanem fogdán várja a döntést.
A kártérítés a minimum.
De azért rendesen büntetném is, ha nem is öt évre.
Nem csak egyszerűen balesetet okoztak, hanem gondatlanságból csináltak közveszélyt. Ráadásul még csak le se szarták, nem ők hívták a tűzoltókat, sőt, amikor tűz ütött ki, még utána is folytatták a tűzijátékozást.
Innentől kezdve a segítségnyújtás elmulasztása is a lelkükön szárad (nem hívtak hatóságot)
Én bizony 18 év alatt eleve megtiltanám a tűzijátékozást, sőt, végleg, kategórikusan betiltanám.
Mivel - feltehetőleg - az állam közreműködésével jutott hozzá, ezért leginkább az állam tehető felelőssé, hogy ilyen baromságot engedélyez.
Azzal azért tisztában van mindenki, hogy a tűzijáték leginkább csak gyerekeket érdekel (vagy hasonló szellemi színvonalú felnőtteket), ezért a használat engedélyezése magában hordja a közveszélyokozás lehetőségét. Véletlenül nem halnak meg emberek tömegei minden évben emiatt, de hát ez csak véletlen.
16
Amennyire én tudom, nyitott kapukat döngetsz. 3. kategóriás dolgokat, mint pl. az említett tűzijátékok, jelenleg is csak 18 éven felüli vásárolhat és birtokolhat.
A probléma az, hogy a kutya se ellenőrzi, ha az idősebb testvér vagy haver megveszi a kölyköknek, netán direkt a szülő adja ajándékba. Ezzel a dologgal mást nem is lehet tenni a gyakorlatban, mint betiltani mindenestől. Vagy hagyni így, hogy 3 évesek is lövöldözhessenek.
Le vagyok döbbenve. Igen rajtatok vagyok ledöbbenve.
A legtöbb kommentelő nem ítélné a gyereket el semmire, csak a kàrt fizesse meg a család, de nem büntetné meg. Olvasgattam itt az oldalt ma és sok bolti lopással kapcsolatos kérdés van. Kérdezik, pl, hogy mit adnál egy 4000 forintos bolti lopásért és ilyen kérdésekre a kommentelők azt válaszolták, hogy pár hónapra lecsuknák, van aki kézlevágást adna, egyszóval, ha mondjuk a boltból ellopna valaki egy kg kolbászt mondjuk 4000 forint értékben, pl egy multitól, spar vagy tescoból érdekes mindenki vagy a kezét vágná le, vagy lecsukná, mindenki nagyon rosszat adna az ilyen pár forintos lopásért, ami szinte nagyon csekély veszély a társadalomra, lehet a tulaj észre sem venne egy 4000 forintis hiànyt sosem, nem is tudna, hogy lopás történt, de mindenki súlyos büntetést adna.
Ez a tüzijáték katasztrófa meg több embernek kárt okozott, egy lakás teljesen leégett, lakhatatlanná vàlt, egy életen át tartó munka gyümölcse ment tönkre, tönkrement a család élete, sok millió a kár, de nem adnék semmi büntetést az elkövetönek ugye???
Nem vagytok százasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!