Jogos a munkáltató részéről, hogy kötelezné a munkavállalót a saját készüléke munkahelyi használatára?
Párom munkahelyén a levelezés Outlookon zajlik, és elvileg a Microsoft indíttatására megjelent az igény a kettős-autentikációra, azaz hogy belépéskor egy telefonos appon is le kell okézni, hogy te vagy az.
Csakhogy az alkalmazottaknak nincs munkahelyi telefonja, így az lett az elvárás, hogy a privát telefonjukra tegyék fel az appot, regisztrálják be, hasnzálják.
Ezt többen is megtagadták, úgyhogy ment a perpatvar..
Szerintetek ilyen helyzetben kinek van igaza?
Jó, akkor úgy kérdezem, a mobiltelefon használatára mi vonatkozik? Mi van akkor ha pl. simán csak nem viszek mobilt a munkahelyre?
#2es voltam
Semmi nem vonatkozik a telefonra, sem a levelezőrendszerre a szerződésben.
Anno amúgy az én munkahelyemen is amikor dupla-autentikáció kellett, bepróbálkoztak, hogy akkor saját mobillal nyomjuk... de amikor felmutattam a téglafonomat, hogy arra nehézkes lesz felrakni, végül vettek egy ilyen ócskagagyi Energizer okostelót, célra megfelel, annyi. :D
De igen, a pároméknál sem köteles senki sem telefont vinni a munkahelyére, így nem is lehet a munkavégzés feltétele.. Legalábbis nem kéne, hogy legyen.
nem kell annyit szarakodni...tessék a saját készüléket használni...hamar rájössz, hogy sokkal praktikusabb...sőt...
Ezek kicsinyes, szégyenteljes, megalázó munkahelyi lázongások...
8, mihez képest praktikusabb?
Párom telefonját ismerve, fel se fér rá még egy app:D De elég furán hangzik, hogy kötelezné rá a munkahelye, hogy akkor töröljön le mást, mert a munkahelynek szüksége van rá..
Mert az viszont benne van a szerződésben, hogy a munkához szükséges feltételeket a munkáltató biztosítja... szerintem ez pl ebbe beletartozik.
Én sajátot használok. Üdvözöl a dualsim. Francnak van kedve mégegy "ócskagagyi" telót cipelni. De, ha te erre vágysz, hát hajrá.
"fel se fér rá még egy app"
Azért hagyjuk már ezt a süket dumát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!