Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen jogi felelősség van ha...

Milyen jogi felelősség van ha vészféket meghúzzom a vonaton ha nem áll meg pontosan a megálló helyen?

Figyelt kérdés

PL:Megyek IC-vel,és mondjuk tovább megy a menetrendi megállónál tovább,és én meghúzzom,és megáll a vonat?

Nyilván ez fiktív kérdés,de mi lenne belőle?

#Vonat, jog,fék,törvény,szabály
2022. dec. 11. 17:57
A kérdező szavazást indított:
Nyilván semmi különös, nyilván maximum anyázás lenne belőle meg enyhe benye hogy na..
Pénzbírság
Börtön
13 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Személyvonatnál láttam ilyen szitut. A pasi elfelejtett leszállni, ezért indulás után meghúzta a vészféket. Leszállt, elsétált. A kalauz végigsétált a vonaton, hogy kiderítse mi történt, utána indította tovább a vonatot. Nem hinném, hogy foglalkoztak a dologgal.
2022. dec. 11. 18:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Elbacás van, tovább megy akkor semmi, mert akkor mozdonyvezetőt veszik elő, hogy nem a menetrend szerint közlekedett. A vészfékezés lesz a legkevesebb. Különben vészfékre lehet sok mindent írni. 35 évig voltam mozdonyvezető, ha ha úgy éreztem gond lesz, védjem magam, írtam róla 2 sor eseménykönyvet és csókolom.
2022. dec. 11. 18:15
 3/7 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Igazából valószínűleg semmi, max. egy kisebb pénzbírság.
2022. dec. 11. 18:20
 4/7 anonim ***** válasza:

#3 ezt honnan tudod?

Mert két válaszoló előtted azt írta szerinte semmi, a szavazásban pedig a legtöbb voks pénzbírságra esett?

2022. dec. 11. 18:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Akkor írok én is valamit:

132/A. * Közérdekű üzem működésének megzavarása

177/A. § * (1) Aki közérdekű üzem működését megzavarja, szabálysértést követ el.

(2) Az (1) bekezdés alkalmazásában közérdekű üzem:

a) a közmű,

b) a közösségi közlekedési üzem,

c) az elektronikus hírközlő hálózat,

d) az egyetemes postai szolgáltató közérdekű feladatainak teljesítése érdekében üzemeltetett logisztikai, pénzforgalmi és informatikai központok és üzemek

Ha valaki tehát mondjuk közösségi közlekedési eszközön (tömegközlekedési eszközökön) okoz fennakadást (mondjuk rossz helyen parkoló autója miatt nem tud továbbhaladni a villamos, vagy indokolatlan megállítja a vonatot), akkor tettenérés esetén feljelenthetik, vagy akár helyszíni bírságot is kiszabhat az erre jogosult szerv.

2022. dec. 11. 18:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan ki van írva a vészfék fölé hogy aki indokolatlanul használja, megbüntetik. Legalábbis olvastam ezt a feliratot pár százszor, amíg naponta vonatoztam. Az más dolog, hogy az illetőt nem biztos, hogy megtalálják. Mondjuk mát be vannak kamerázva a vonatok.

Amúgy a vészfékezés elég hirtelen megállásra kényszeríti a vonatot, ami akár személyi sérüléssel is járhat, gondolom, ezért is vannak következményei.

Még valami, az IC nem áll meg megállóhelyeken amúgy sem. Ha megáll valahol, azok nagyobb városok pályaudvarral, a mozdonyvezető nehezen felejti el, hogy meg kell állnia.

2022. dec. 11. 20:28
 7/7 A kérdező kommentje:

6

Jó nyilván úgy értve hogy PL elfelejti valaki leszállni,vagy ilyesmire gondolok

2022. dec. 11. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!