Álláskeresőként miért töröltek a nyilvántartásból ha nem fogadtam el az állást ?
Figyelt kérdés
Tehát kaptam egy állásajánlatot tőlük. El is mentem meg minden viszont az a munka hely nekem nem tetszett főleg amit csinálni kellett volna egyáltalán nem lett volna ahoz kedvem.
Ma jött a papír hogy töröltek mert nem fogadtam el.
Ezek szerinte ők mondják meg hogy hova menjek dolgozni ? Már saját döntésem de lehet vagy mi ? Miért akarják rám erőltetni a munkát ha nem érdekel az a fajta ahova küldtek ?
Lehet ez ellen tenni valamit vagy várjam meg a 2hónapot az ujra nyilvántartásbavételig?
2022. dec. 7. 12:45
1/18 anonim válasza:
Azért töröltek, mert nem fogadtad el, igen.
Egyébként örülhetnél, hogy egyáltalán foglalkoztak veled. Nekem még az életben nem ajánlottak semmit, nemhogy állást.
3/18 anonim válasza:
Nálam is ez volt... 2 hónap után töröltek mert nem fogadtam el az ők által adott ajánlatot. Sajnálták azt az 1 hónapot ami még volt az álláskeresési járadékból. Nem tehetsz semmit csak annyit hogy keresel melót magadnak. Újra nem fognak már nyilvántartásba venni. Ez van sajna.
4/18 anonim válasza:
Úgy vannak vele, hogy annyira nem kell neked a munka meg a regisztráció, ha munkanélküliként tetszik-nem tetszik alapon válogatsz.
5/18 anonim válasza:
mert a rezsimnek kell a jó statisztika.
6/18 anonim válasza:
2x nem fogadtam el, egyik rendes, a másik közmunka lett volna, indokolni kellett a papíron, hogy miért nem, így nem volt probléma.
7/18 anonim válasza:
Így viszont feltehetőleg szociális járadékot sem kaphatsz. Inkább fogadtad volna el, és legfeljebb látensen kirúgatod magad az első héten. Gondolom, sokan azt csinálják.
8/18 anonim válasza:
Ha állásKERESŐ vagy, akkor feltételezik, hogy nincs elég jövedelmed, nélkülözöl, és ha nem fogadod el a munkát amit kínálnak, így azt feltételezik, hogy van elég jövedelmed, tehát felesleges a regisztráció.
9/18 anonim válasza:
8: Meg a segélyről is azt feltételezik, hogy felesleges, és azt is leállítják.
10/18 anonim válasza:
Azért nem mindig olyan állásra közvetítenek ki, ami az adott embernek való. Nálam az első esetben angolul vagy franciául kellett volna tudni és masik megyébe/városba átjárni 24/48-as munkarendbe, a másik 1 hónapos közmunka szintén szomszédos megyébe, ovis gyerek mellett nem volt kivitelezhető, meg egyik nyelven se beszélek. Ismerőst meg könyvelőnek küldték volna el könyvkötő szakmával.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!