Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Álláskeresőként miért töröltek...

Álláskeresőként miért töröltek a nyilvántartásból ha nem fogadtam el az állást ?

Figyelt kérdés

Tehát kaptam egy állásajánlatot tőlük. El is mentem meg minden viszont az a munka hely nekem nem tetszett főleg amit csinálni kellett volna egyáltalán nem lett volna ahoz kedvem.

Ma jött a papír hogy töröltek mert nem fogadtam el.

Ezek szerinte ők mondják meg hogy hova menjek dolgozni ? Már saját döntésem de lehet vagy mi ? Miért akarják rám erőltetni a munkát ha nem érdekel az a fajta ahova küldtek ?

Lehet ez ellen tenni valamit vagy várjam meg a 2hónapot az ujra nyilvántartásbavételig?

2022. dec. 7. 12:45
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Az le maradt hogy most végeztem az iskolával. Így járulékot nem kapok alapból mert még nem dolgoztam soha(19 vagyok).

A másik hogy 4 műszakos munka hely lett volna 12 órában nehéz fizaki munka egy gyárban és 100km-rel távolabb az otthonomtól.

2022. dec. 7. 18:47
 12/18 anonim ***** válasza:
11: Szállást biztosítottak volna?
2022. dec. 7. 20:18
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem biztosítottak volna. Céges busz lett volna az is a mellettem lévő városban áll meg csak.
2022. dec. 7. 20:24
 14/18 anonim ***** válasza:
35%
Itt lehet tényleg arra mentek rá, hogy kevesebb regisztrált legyen a rendszerben, vagy nekik kevesebb meló. Mert ezt szerintem nyugodtan vissza lehetett volna utasítani anélkül, hogy töröltek volna.
2022. dec. 8. 08:12
 15/18 anonim ***** válasza:
46%

13: És milyen messze van tőled az a melletted lévő város?

14: Bárhogy is nézzük, ha olyat ajánlanak neki, amire végzettsége és egészségi állapota alapján alkalmas, és ráadásul még az odajutást is intézi a cég, akkor az nem igazán utasítható vissza, főleg nem olyan indokkal, hogy nincs kedve ilyet csinálni. Elég érdekes volna, ha a munkaügyi központ megélhetést segítő szolgáltatása úgy működne, mint valami étlap, hogy a vendég azt eszi, ami tetszik neki.

2022. dec. 8. 08:29
 16/18 anonim ***** válasza:
29%

15

Azt írta a kérdező, hogy másik városból megy a céges busz, nem a lakhelyéről, tehát nem intéz neki közvetlen odajutást, mert a lakhelyén nem tud felszállni a céges buszra. Nem kötelessége önköltségen átutazni egy másik városba a céges busz miatt, lehet nincs is olyan korán a 2 helység között járat, hogy elérje a céges buszt.

Nekem se volt semmi probléma belőle, hogy nem fogadtam el a másik megyében/városban lévő ajánlatot.

2022. dec. 9. 08:11
 17/18 anonim ***** válasza:

16: Lehet, hogy a másik városba átjutást is fizették volna. Ha pedig nem lehet átjutni időben, akkor meg kell, hogy értsék, hogy nem fogadja el az állást. Valami oka kellett, hogy legyen annak, hogy törölték.

A lényeg, hogy racionális indokokat kell felhozni, hogy miért nem fogadod el. Lehet, hogy itt cseszte el a kérdező. Ha megfelelően megindokolja, jóllehet, nem törlik. De ő azt mondta, hogy azért nem fogadja el, mert nem jön be neki a hely, meg nincs kedve ilyen munkához. Márpedig ez nem racionális indok.

2022. dec. 9. 08:34
 18/18 anonim ***** válasza:
57%
19 évesen 0 munkatapasztalattal a hátad mögött úgy látszik illúzióid vannak a munkavállalással kapcsolatban.
2022. dec. 9. 17:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!