Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen hely a női fiatalkorúak...

Milyen hely a női fiatalkorúak börtöne? Túl lehet élni gyenge fizikumu lányként?

Figyelt kérdés

2022. dec. 4. 18:57
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
85%

A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét azoknak a fiataloknak az ügyében, akik többször megerőszakolták, orális szexre kényszerítették zárkatársaikat.

A bíróság megállapítása szerint az első- a másod- és a harmadrendű vádlott 2014 áprilisában került egy zárkába két kiskorúval a borsodi fiatalkorúak börtönében, ahol négy napon keresztül bántalmazták, szexuálisan kihasználták, megfélemlítették, megalázták őket.

Az egyik gyerek a folyamatos bántalmazások és fenyegetések hatására az elsőrendű vádlottat egy alkalommal análisan, és legalább négy alkalommal orálisan elégítette ki, a másodrendűt legalább egyszer orálisan és háromszor análisan, a harmadrendűt pedig legalább ötször orálisan. A másik kiskorú legalább kétszer kielégítette orálisan az első-a másod- és a harmadrendű vádlottat is. Mindketten könnyű sérüléseket is szenvedtek. A bíróság szerint a gyerekek a bántalmazásoktól való félelmükben a vádlottak minden kívánságát teljesítették, többek között odaadták nekik étkezési pótlékaikat, takarították a zárkát és mosták a ruháikat is.

2014 júniusában az első és a negyedrendű vádlott egy héten át gyötört egy másik fiatalt, folyamatosan verték és megalázták. Kiszemeltjük annyira félt, hogy szintén mindent megcsinált, amit kértek tőle „A sértett félelmében minden mosási, takarítási feladatot elvégzett a zárkában, átadta a cipőjét IV.r. vádlottnak. I.r. vádlott utasítására még csótányt is evett” – áll a korábbi bírósági tájékoztatásában.

Ilyen van, de ritkán. Előfordul, hogy nyilvánosságra kerülnek dolgok, de ez az eseteknek kevesebb mint egy százaláka.

2022. dec. 4. 22:59
 42/67 anonim ***** válasza:
86%

árokpart, örülnél te, ha meghúzhatnád magad egy sarokban és nem rojtoznák ki a popsidon a lukat. :)))

Az intézet parancsnokával nem kerülnél te kapcsolatba soha. Kérelmi lapot kell írni még ahhoz is, hogy a nevelőtiszt kihallgasson. De nyilván az sem kötelező.

2022. dec. 4. 23:03
 43/67 anonim ***** válasza:
0%
#33: Persze, persze, 5 kg kaja egy hónapra. Persze. Meg azt nem hipózták meg, mi? Nagy hantások írnak ide is.
2022. dec. 4. 23:03
 44/67 anonim ***** válasza:
38%
33-as vagyok. Én értem, hogy te soha nem voltál még bent(én sem, nem is leszek). Plusz valószínűleg semelyik hozzátartozód sem volt még bent(aminek szívből örülök). Így azt mondom, ne írkálj valótlan dolgokat, pláne ne egy fiatal lánynak, mert az meg elmondja az elítélt barátnőjének az meg elhiszi a hülyeséget, azért mert te késő este unatkozol a fotelba. Kitartást kívánok a lánynak, remélem nem fog vele semmi rossz történni, viszont ami tény hogy fel kell készülnie sokmindenre, és sokat fog szenvedni, márcsak a bezártság miatt is. Meg amúgy sokminden miatt, hát ezek nem is zuhanyozhatnak mindennap, ha jól emlékszem csak heti 1-szer vagy kétszer.
2022. dec. 4. 23:06
 45/67 anonim ***** válasza:
81%

"Azt mondja, az hogy a fiú már megjárta a fiatalkorúak börtönét, nem sok jót jelent. Beszélt ugyanis korábban rabokkal, akik mind azt mondták neki, hogy a legjobb edzőterep a fiatalkorúak börtöne. Ott ugyanis meg kell tanulni, hogy ki kell állni magadért. Ha megütnek, vissza kell ütni. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy nem ütsz vissza. A kriminológus szakértő szerint aki egyszer már járt a fiatalkorúak börtönében, annak nem nagyon kell félnie a jövőben. A kakaós csigás fiú is ott sajátította el csak igazán a valódi „zsivány életet”. Ha egy gyerek bekerül a börtönbe, mindenképp szörnyű dolgokat tapasztal meg

– hívta fel a figyelmet."

2022. dec. 4. 23:08
 46/67 árokpart ***** válasza:
3%
42-es Még a Rákosi rendszerben sem voltak ilyenek és ehhez hasonlók mint amiket itt sokan írnak. Pont, hogy az őrök feladata és érdeke a rend fenntartása. Egy demokratikus országban nincsen ilyen, hogy egy jogerős elítélt csak úgy eltűnjön a börtön falai közül. Ne vicceljél már. Akkor ennyiből az elítéltek többsége mind odabent eltűnne. Vannak kirívó esetek, lesznek is, sőt még egy a szabad életben egy munkahelyen, egy iskolában is vannak, de nem John Videla tábornok Argentínájában élünk könyörgöm. Azért az nem úgy van még ha valaki elítélt is, hogy bármit megtehetnek vele.
2022. dec. 4. 23:08
 47/67 anonim ***** válasza:
89%

árok,

Tököli Fiatalkorúak börtöne,

Budapesti Fegyház és Börtön (gyűjtő),

Váci Fegyház és Börtön.

Ezen a három helyen teljesítettem szolgálatot. Ne akard már nekem bemutatni azt, amit soha nem láttál, nem tapasztaltál.

2022. dec. 4. 23:14
 48/67 anonim ***** válasza:
96%
43-as, nem vagyok rá büszke de 3 közeli családtagom is ült, csak tudom miről beszélek. És igen képzeld el 5 kg-ot lehet beküldeni, meg a faluban is ahonnan származom, elég sokan ültek.(Már nem élek ott)
2022. dec. 4. 23:15
 49/67 árokpart ***** válasza:
2%
Ha ez valóban így van akkor nyílván látja amiket itt leírtatok a kormány is és ha nem tesz ezek ellen a visszaélések ellen semmit akkor ő maga is cinkos benne. A büntetés nem az, hogy az elítéltet odabent megalázzák vagy megöljék, hanem az elzárás és a nevelés ezt a BTK is megfogalmazza. Akkor a hatalom nem tartaná, tartatná be a saját törvényeit? Egy szabálysértési bírság miatt is be lehet kerülni akkor őnekik is meg kell hallniuk vagy mi?
2022. dec. 4. 23:27
 50/67 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket idézem csak:

Pártfogó Felügyelő: „Közel 5 éves börtönpártfogói (fk., nagy letöltőház) pályafutásom alatt a következőket tapasztaltam:

Fiatalkorúak: Általában a fiatalkorú (kivéve, aki javítóintézetben kezdi intézményi pályafutását) először találkozik a büntetés-végrehajtás szabályaival, merev rendszerével. Ők az első időben félénkek, keresik helyüket a hierarchiában, amit napok, hetek alatt megtalálnak. Ezt követően érdekszövetségek, „barátságok” alakulnak. A lányoknál azt tapasztaltam, ha érkezik egy új lány, akkor megindul az átszerveződés, létrejönnek az új „szerelmes” párok, ami rengeteg agresszióval, konfliktussal jár.

Art tréning tartása is nagyon hangsúlyos volt a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben és a Fiatalkorúak Regionális Börtönében Kecskeméten. (A parancsnokság nagyon nyitott volt, sőt ők kérték az első sikeres tréning után a következők tartását) Az első tréning után 80%-ban csökkent a fegyelmi vétségek aránya a csoporttagok körében.

Asszertivitás tréninget nagyon fontosnak tartottam a fiatalkorúaknál, mert ez egy olyan kommunikációs módszer, ami ötvözi az önérvényesítést és mások igényeinek figyelembevételét, ami elősegíti az erőszakmentes kommunikációt és hosszú távon szociális hatékonyságot eredményez.

2022. dec. 4. 23:30
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!