Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kirakhatnak a lakásból?

Kirakhatnak a lakásból?

Figyelt kérdés

Kb 1,5 éve béreljük ezt a lakást ahol lakunk, 3 gyerekkel.

A két nagyobb már kamasz, ők nem csinálnak semmit.

A "gond" a kicsivel van. Másfél éves és elég hangosan játszik. Persze nem labdázhat meg motorozhat a lakásban meg ilyenek, csak dobálja a flakonokat meg csapkodja az ajtót. Kezd már ezekről is leszokni, de nem tilthatok meg neki mindent.

Az alattunk lakó banya meg állandóan feljön, semennyire sem toleráns, pedig este már nem csinál ilyesmit csak napközben.

Már így is állandóan megpróbáltam a kedvére tenni, ezért nem fűtök klímával mert az őt nem hagyja aludni állítólag, nem kapcsolom be a szárítógépet csak legkésőbb délután, a lányok nagyon halkra veszik a tv-t hogy őfelségét ne zavarja bármilyen hang is. De a kicsit nem tudom lekötözni sem szíjjal elverni. Ma pont jó hangulatban talált, mert beteg a kicsi, egész délután ordított, este végre altatni akartam, erre a nő ráfeküdt a csengőre, mert egyetlen játékot el mert ejteni.... És mikor megkérdeztem, hogy azért élni lehet-e, akkor vérig sértődött és megfenyegetett hogy a szomszédaival majd elintézik hogy ki legyünk innen rakva.

Érdekes, hogy se a mellettünk lévőkkel, se felettünk lévőkkel nincs bajunk, csak vele.

A kérdésem, hogy ezt megteheti? Amúgy a lakást pontosan fizetjük, még előbb is mint a határidő, semmivel nem voltunk soha elmaradva.

2022. dec. 1. 00:02
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
69%
Az ilyen bolond gonosz vénasszonynak miért akartok megfelelni? Én jobban zajonganék az öreglánynak, ha hangoskodást akar akkor megkapja.
2022. dec. 1. 00:06
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Gumipadlószőnyeg? Olyan zajfogó.
2022. dec. 1. 00:18
 3/20 anonim ***** válasza:
35%
Minek vállalsz gyereket, ha a körülményeket nem tudod biztosítani?
2022. dec. 1. 01:07
 4/20 anonim ***** válasza:
36%

"Az én testem, az én döntésem."

3.-nak.

2022. dec. 1. 01:18
 5/20 anonim ***** válasza:
39%
Pillanatragasztót nyomjál a banya kulcsjukába.
2022. dec. 1. 01:48
 6/20 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező

Te csak éld nyugodtan az életedet, ne foglalkozz az alattad lakóval többet, eddig sem volt értelme.

Inkább kezdj el panaszkodni a tulajdonosnak arról, hogy az alattad lakó fenyegetőzik, állandóan zavar titeket, kötözködik, mindenbe beleszól stb. Sokat, sokszor emlegesd, hogy mennyire megkeseríti az életeteket és milyen butaságokkal próbál belétek kötni.

A végén még simán kiderülhet az is, hogy az alattad lakóval másnak is problémája van, nem csak veletek ilyen. Sajnos sok egyedül élő kicsit megbolondul idősebb korára és felnagyítja a körülötte levő dolgokat, mintha azok miatt nem tudna úgy élni ahogy akar. Valójában egyszerűen egyedül van, unatkozik és mivel öregszik, sokkal rosszabbul alszik.

A házban van társasházi szabályzat, azt nézd át! Abban benne van hogy mikor lehet hangoskodni, mikor mit és hol lehet csinálni stb. Ami nincs benne azzal nem kell foglalkozni - pl. fűtsél nyugodtan klímával, de amikor kell - este 10 vagy kilenc körül, helytől függ, akkor kapcsold le! Tényleg zúg kifelé erősen, de este 9 előtt nem kellene hogy zavarjon senkit. Utána meg amúgy sem kell olyan fűtés mint előtte. Reggel meg nyilván ébred ő is ha már panaszkodik este hogy aludni akart volna, tehát akkor nyugodtan bekapcsolhatod. Most nagyon fontos hogy a klíma (ha jó) az a takarékosabb és olcsóbb fűtési módszer, nem is engedheti meg magának az ember hogy mást tegyen.

A lényeg: te jobban panaszkodj rá a tulajdonos előtt meg a szomszédok előtt mint ő rátok és mivel te vagy a normálisabb nyilvánvalóan veled fognak inkább egyetérteni és nem vele.

2022. dec. 1. 02:08
 7/20 anonim ***** válasza:
15%
Rendben 4-ik, akkor nem kell itt sírni.
2022. dec. 1. 02:55
 8/20 DK-s ***** válasza:
100%

Figyelj!

Ebben a szituban próbáld a bérbeadó szemszögéből nézni.

Neki kell a stabil, kiszámíthatóan fizető bérlő, és nem hiszem hogy szívesen kezdene másikat keresgélni helyetted.

Ha tényleg kizárólag az öreglány problémázik, és más nem, akkor szerintem nagy ívben le fogja xarni.

Keresd fel, meséld el neki az öreglányt, és játssz nyílt lapokkal.

Kérdezd meg hogy az öreglány miatt kialakulhat -e olyan helyzet, hogy elküld?

Ha ezt megbeszélitek, és neked kedvező a válasz, akkor onnantól félelem nélkül xarhatsz az öreglány szájába.

2022. dec. 1. 08:22
 9/20 DK-s ***** válasza:
100%

Tehát lényegében tisztázzátok, hogy nála mi a prioritási sorrend.

Szerintem az első helyen a pénz fog állni, minden más utána.

2022. dec. 1. 08:26
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Mikor az én fiam volt ilyen kicsi, az alattunk lakó nyugdíjas házaspár is verte a radiátort, ordibált fel, hogy "bezzeg a pcsádat oda tudtad tartani, de gyereket nevelni nem tudsz, te döglesz, a kölyköd meg tombol" és ezeket ordibálta utánam a hölgy az utcán, amikor a kisgyerekkel kézenfogva mentem a boltba pl.

Írtak levelet a társasháznak, hogy nem lehet tőlünk élni, mert a gyerekem reggel 5-től este 10-ig ugrál, futkos. Na most reggel 6-fél 7 kelt és 7-kor indultunk a bölcsibe, este 5-6 előtt nem értünk haza. Nyilván nem motorozott ő sem bent, nem ugrált le az ágyról, de nem tudom rávenni a 2 évest, hogy a 10 kilójával ne futva közlekedjen egyik szobából a másikba. Mondta a hölgy, hogy le kell kötni a gyereket, képeskönyvet nézegessen ülve. Hát nyilván, ez így megy. Volt, hogy az előszobában matchboxokat tologattunk és verte a radiátort.

Csúnya vége lett, fenyegetés, rendőrség, nekimentek anyukámnak - nála laktunk.

Amúgy 30 évvel korábban, mikor mi voltunk gyerekek ugyanők laktak alattunk és ugyenezt művelték pedig még fiatalok voltak, 3 gyerekkel. Akik nyilván már születésüktől példásan viselkedtek és nem mozogtak.

Szóval aki ilyen típus, az lenyugodni nem fog. Sezrintem ezt a tulajod is tudja - szerintem is mindenképp vázold neki a helyzetet, hogy ha megnyitod a csapot, már ordít. Nem baj, ha kicsit túlzol...

2022. dec. 1. 09:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!