Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kijatszottak az oroksegbol...

Kijatszottak az oroksegbol hogyan tovabb?

Figyelt kérdés

Parom mamaja utan lenne orokos. Parom anyukajanak van egy testvere.

Sajnos mama elhunyt iden.. mivel a covid tartott igy turelemmel vartuk a hagyatekit.. majd nem reg lekertuk a tulajdonilapot ahol azt lattuk hogy mama halalat kovetoen par nappal iktatott ajandekozasi szerzodessel kerult az ingatlan a teso nevere majd azt kovetoen el is adta.. az ingatlant megneztuk.. azota elbontasra kerult.

Irtunk a helyi onkormanyzatnak akik azt a valaszt adtak ha fizetunk erte akkor iratbetekintest biztositanak az ajandekozasi szerzodesbe es ennyi.

Merre menjunk?

2022. nov. 11. 15:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
54%
Szíve joga volt még életében elajándékozni az ingatlanát. Vagy tévednék?
2022. nov. 11. 19:57
 12/13 anonim ***** válasza:

DK-s, nem értem, miért erőlteted ezt még mindig...

Pont nemrég volt a családban ajándékozás, szóval nagyon jól tudom, hogy a Földhivatalnál a bejegyzési idő 60 nap, de lehet gyorsított eljárást kérni, aminek illetéke 10.000 forint, akkor sokkal hamarabb bejegyzik.

Sőt, olyan is volt (mert egyik ágról olyan fasza rokonaim vannak...), hogy nagyapámmal halála előtt 3 nappal elajándékoztatták a fél házát, és 2 héttel később került bejegyzésre. Mivel érdekelt voltam az örökségben (a ház másik fele az enyém volt), elmentem ügyvédhez, aki elmondta, hogy annyit tudok csinálni, hogy követelem a kötelesrészt (illetve elmondta, hogy lehet firtatni a körülményeket, de hosszú távon nem fogok jobban járni, mert évekig elhúzódhat, és nem is biztos, hogy jól gondolom a történteket, a ház értéke pedig nem volt nagy, és egyébként is túl akartam rajta adni, mert csak nyűg lett volna, ha megtartom).

Azt pedig nem tudom, hogy te életedben hány tulajdoni lapot láttál, de azokra nem szokás ráírni a kérvény benyújtásának idejét, csak a tényleges bejegyzést, szóval a tulajdoni lapon csak azt láthatta a kérdező, hogy MIKOR KERÜLT A NEVÉRE az ingatlan. Szóval a kérdező NEM IS TUDHATJA, mikor került a kérvény a hivatalba.

2022. nov. 12. 13:00
 13/13 anonim ***** válasza:

#11, de, természetesen bárki, bárkinek, bármikor elajéndkozhatja bárki az ingatlanát, csak a körülmények a nem mindegy. Például ha valaki cselekvőképtelen, azt a Földhivatalnál nem látják, csak az aláírt papírt. Vagy ha valakit kényszerítenek az ajándékozási szerződés aláírására, az sem legális.

Ha viszont a történetben minden jogszerűen történt, akkor a hoppon maradt törvényes örökösök csak a fogukat szívhatják. Sajnos ez ilyen; senki sem köteles örökséget hátrahagyni.

2022. nov. 12. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!