Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 8 éves gyereknek alkoholt...

8 éves gyereknek alkoholt kiszolgálni? Mi a leghelyesebb ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Helyzet:

Kisboltba 8 év körüli gyerek jár heti 2-3szor, szüleinek veszi a piát. Már legelőször is el lett mondva nem lesz kiszolgálva, mire sirva mondta, ha nem viszi haza a piát, verést kap.

Mit lehet ilyen esetben tenni?

2022. nov. 11. 12:33
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%
Kisvárosban az egyetlen közeli non-stop dohánybolt valamelyik nyáron kiszolgált egy NAV-os kiskorú próbavásárlót, hetekre lehúzta a rolót, olyan bevételtől esett el, hogy belegárgyult. Fel se merül a kérdés, hogy a nyolcévest kiszolgálják-e.
2022. nov. 11. 16:23
 32/44 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat!

A kerdes a multba nyulik vissza, en voltam a kisgyerek annak idejen, a boltos mindig kiszolgalt (szerencsere vagy nem). termeszetesen nem magamnak vettem a piam, hanem haza “kellett” vinnem, nem

Volt valasztasom.

Utolag belegondolva nem ertem mi lett volna a megfelelo lepes egy ilyen esetben.

2022. nov. 11. 17:04
 33/44 anonim ***** válasza:
88%

32: és ez most mire volt jó, hogy 30+ komment után írtad le, hogy 20-50 éve történt....????

AMikor még nem is volt érvényben ilyen rendelet/törvény...

Tényleg nem értem, és meg vagytok sértődve, ha trollkodásnak minősítik....

2022. nov. 11. 17:07
 34/44 anonim ***** válasza:
83%
24-es vagyok, *szülők nem normálisak
2022. nov. 11. 17:09
 35/44 anonim ***** válasza:
100%
Régen ezzel senki nem foglalkozott, plusz legális volt.
2022. nov. 11. 17:18
 36/44 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hát régen egész más volt. Engem kicsi gyerekként elküldött apám cigiért a kocsmába, kaptam pénzt fagyira is.

Kamaszként meg anyám vetetett velem magának piát a kisboltból. Lusta volt elmenni.

2022. nov. 11. 17:55
 37/44 anonim ***** válasza:
100%

Jahhh h régen! Hát ez nagyon fontos infó!

Kislány koromban mindig a barátnőmmel mentünk le a kocsmába az apjának sörért meg cigiért. A mai napig emlékszem a márkájára mind a kettőnek. Mindig úgy adott pénzt hogy 1-1 fagyi is kijöjjön. Vagy ha hitelve vittük a fagyit árát is hozzácsapta a Józsibácsi mikor felírta.

Azt az időt ne hasonlítsuk a mai világhoz

2022. nov. 11. 19:05
 38/44 anonim ***** válasza:
100%

Régen teljesen legális volt. Alkoholért és cigarettáért is át lehetett futtatni a gyereket a boltba, és a boltos semmi törvénytelenséget nem követett el, amikor kiszolgálta.

Innentől kezdve viszont a kérdésednek nincs semmi értelme. Milyen választ vársz mégis, találjuk fel az időgépet, menjünk vissza a múltba és tiltsuk be? Vagy mit?

2022. nov. 11. 19:07
 39/44 anonim ***** válasza:
100%

20 evvel ezelőtt én is naponta jártam a sarki boltba anyámnak cigit venni.

Így már teljesen más a leányzó fekvése

2022. nov. 11. 20:10
 40/44 anonim ***** válasza:
20%
Ha majd véletlen egy ellenőr is ott lesz civil ruhában aztán akkor adja ki, utána lesz szép következménye. A szabály az szabály ha sír a gyerek ha nem, meg kell neki mondani, hogy ha kell nekik akkor jöjjenek érte a szülők, ennyi az egész.
2022. nov. 11. 23:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!