Mivel jár az, ha egy családtagot gondnokság alá helyezünk? Kötelezhető-e gyógykezelésre?
Figyelt kérdés
A gyerekemről lenne szó, az egészsége érdekében,mert nagykorúként nem akarja kezeltetni magát. De azt se akarom, hogy örökre rajta maradjon a gondnokság.Csak most olyan pszichés állapotban van hónapok óta, hogy ha nem lépek, akkor meg fog halni. (Egészségügyben ajánlották a gyámságot.)2022. nov. 7. 07:40
41/52 anonim válasza:
40!
Ugyanmar, szerinted ha igaz lenne, nem ezzel kezdte volna? Valahogy el kell adnia kamu kérdést
42/52 anonim válasza:
Ez van. Miután kijött az elvonóról újra inni fog.
Mi a 20.? kört futjuk ezügyben (rokon lány), és nincs változás. IDeig-óráig, maximum. 1-2 hónap, aztán újra piál.
Már nem érdekel, mind belefáradtunk az idegeskedésbe, a félelembe, bántja a testvérét, az anyját, titiokban iszik, dugipiás. Gyógyszerre iszik.
43/52 anonim válasza:
39, te ahogy érted, amire reagálsz???
44/52 anonim válasza:
Na kérdező, megint összejött a 40-50 komment, mint tegnap. Okosabb lettél?
45/52 A kérdező kommentje:
Nem mindent irtam le az eredeti kérdésben, de mivel láttam, hogy kezd kibontakozni a rossz feltételezés, hogy simán csak az alkoholizmusa miatt akarom gondnokság alá vetni,ezért leírtam.Sajnos sokszor volt pszichiátrian,van diagnózisunk is, ő biztos nem tud felelős döntést hozni maga helyett ebben az állapotban. Még megpróbálok vele nekifutni még 1x, hogy menjen el elvonóra magától, azután tudnám pszichoterapiara hordani és rendbejöhetne, de ha nem megy be önmagától vagy felbehagyja, el kell kezdenem a gondnokságot.
2022. nov. 7. 14:43
46/52 anonim válasza:
45: és akkor hogyan vársz épkézláb tanácsot, ha a fontos információknak csak néhány morzsáját írod le....?????
Konkrétan mi a diagnózis? fd
47/52 anonim válasza:
Amíg mindenki a lányra fókuszál, addig semmilyen javulás nem várható, sem az ő állapotában, sem a teljes problémában. Azt a környezetet kell megvizsgálni, amiben ez kialakulhatott, és az nem egy “rossz barát társasága”, hanem az a család, amibe beleszületett és az első életéveit eltöltötte. Az a gyökere mindennek. Nem tudom, hogy ezek a családtagok fordultak-e már rendszerszintű segítségért együtt vagy akár külön külön is, de amíg csak azt a családtagot hurcolásznák orvoshoz, akin az egész problémájuk megjelenik, addig csak súlyosbítják a saját lányuk állapotát/helyzetét, aki végül tényleg áldozatává válhat annak, hogy vele akarják elvitetni a balhét, amivel nekik kellene szembenézniük.
48/52 anonim válasza:
Ha van diagnózis, akkor van gyógyszer is. Vagy nincs? Nem szedi? Terápia eddig miért nem volt? Miért fajult el odáig a helyzet, hogy inni kezdett?
49/52 A kérdező kommentje:
Összetett a diagnózis.Erzelmileg labilis személyiségzavar.De az egész nem kitaláció, nem szórakozok ilyenekkel.Fáj, hogy mások annak hiszik.Elég bajom van.Viszont akik voltak hasonló helyzetben,azok megértenek látom a válaszokból,mert tudják milyen szenvedésen megyünk át.És az is igaz, hogy a kórházat nem érdeklik az ilyen betegek.Semmilyen pszichoterápiat nem kapott,mikor bent feküdt.Manapság meg beviszi a mentő és masnap hazaengedik,nem csinálnak vele semmit.Adnak pár erős nyugtatót. 😔Én csak a gondnokságra voltam kíváncsi, azért nem írtam le mindent.
2022. nov. 7. 14:56
50/52 A kérdező kommentje:
Gyógyszereket adtak,nyugtatót,antidepresszanst,de nem tudom neki mindig beadni,mert ittasan nem gyógyszerezhetem.Azt mondtak neki pszichoterápia kéne, az viszont csak "tiszta fejjel" lehetséges.
2022. nov. 7. 14:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!