Ilyen esetben ha baj történik az autóval akkor engem vesznek elő? (lent)
A kocsi az én nevemen van és hivatalosan én vagyok az üzembentartó is.
Apám vette korábban és ő használja. (Magyarországon él, én külföldön és jogsim sincs.)
Azért írta a nevemre, hogy ha meghal ne legyen vita az öröklésből. Meg így én a neten tudom intézni a biztosítást. (Ő nincs otthon az internetes dolgokban.)
Ha karambolozik, bírságolják stb akkor én leszek a hibás automatikusan?
Szeretném átíratni inkább a nevére, mert az utóbbi években megromlott a kapcsolatunk (hosszú sztori) és nem szeretnék ilyen ügyekben eljárni neki.
Ilyenkor mi a teendő?
A baleset más. Ott adott az ember. A helyszíni bírságra azt a személyt írják, aki ott volt.
Távolléti helyszíni bírság, feljelentés, vagy egyes közigazgatási szabályszegés esetében az üzembentartónak megy ki a levél.
Ilyenkor ki kell majd fizettetned apáddal a bírságot utólag, vagy pedig nyilatkozni arról, hogy közeli hozzátartozód vezette az autót, akit nem vagy köteles megnevezni (ezesetben az eljárást is megszüntetik).
Nem jó, hogy a neveden van a kocsi, ill. kössetek használati nyilatkozatot, hogy ő a kocsi üzemeltetője, használója. Nem tudom, hogy pontosan hogy van ez, de van ilyen. Ekkor a büntetést is ő kapja.
Az objektív felelősség bevezetése pont azért lett bevezetve, mert nem volt senki köteles bemondani, hogy melyik közeli hozzátartozója vezette az autót, és így volt egy kiskapu.
Akkor mit kell tennem?
Nem tudok bemenni az okmányirodába személyesen, mert külföldön élek.
Meg lehetne így oldani valahogy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!