Honnan tudja a chess.com a banki adataimat?
Figyelt kérdés
Ma kaptam SMS értesítést egy sikertelen kártyásvásárlásról amely 40 ezer Forint értékben akart valamit a chess.com, de szerencsére nem volt pénz a kártyámon. Hol lehet ezt Nekik jelenteni? Sehol nem adtam meg banki adataimat és semmilyen biztonsági visszaigazolást sem kért.2022. szept. 28. 17:57
1/9 anonim válasza:
Ehhez nem kell "banki adat", elég a kártyaszámod, vélhetően te adtad meg nekik.
2/9 anonim válasza:
Bemész a bankodba és szólsz nekik a szituról.
3/9 A kérdező kommentje:
Steamen vagy bárhol vásárolok kell a 3 jegyű biztonsági kód, meg emailre küldenek megerősítőt, vagy telefonra SMS kódot. És nem, nem adtam meg. Nem fizettem ott semmiért, miért adtam volna meg? És random mire akart 40 ezret levonni minden kérdés vagy megerősítő nélkül?
2022. szept. 28. 18:02
4/9 anonim válasza:
Phising: adathalászat csalás. Ami azt jelenti, hogy úgy tesznek egy üzenetben, mintha meglennének a kártya adataid és valaki vásárolt volna a nevedben. Erre adnak is egy linket, amire rákattintasz, beírod a kártya adataidat és akkor már biztos, hogy meglesz nekik minden adat.
5/9 anonim válasza:
Ezért lesz jó, hogy ki akarják vezetni a készpénzt.
6/9 anonim válasza:
#3: Nem minden vásárláshoz kell. Én sem tudom, hogy mitől függ, de vannak olyan netes vásárlásaim, ahol beütöm a bankkártyaadatokat és nem kér sms meg telebank kódot, hanem elfogadja és teljesíti. Engem is aggaszt ez egy kicsit, mert ezeket az adaokat meg könnyen megszerezheti bárki.
7/9 A kérdező kommentje:
Értem. És köszönöm szépen a gyors válaszokat! :) Pont az 1 éves gyémánttagság kerül annyiba, de az most Nekem ingyenes hetim van, nem tartom teljesen kizártnak, hogy véletlenül rányomtam volna az évesre, de nem töltöttem ki semmit, és furcsálom, hogy egy 40 ezres tranzakcióhoz nem kér semmilyen megerősítőt, elég csak a kártyaszám.
2022. szept. 28. 18:25
8/9 anonim válasza:
Viccelsz? 1,5 misis macbookhoz az Apple-nél be kell diktálni a kártyaadatokat telefonon (sic!) - lószar megerősítés nem kell hozzá, azt hittem viccel a csaj
Emagnál úgy fizettem pár hete, hogy semmit nem kért és nem is kártyatranzakcióként, hanem átvezetésként jelenik meg
Amazonon sose kellett cvv se
9/9 anonim válasza:
#7: Lehet, hogy korábban valami apróbetűs részt nem vettél észre, amiben az van, hogy ha nem mondod le, akkor automatikusan meghosszabbodik erre, ami ennyibe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!