Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Muszáj vagyok elküldeni az...

Muszáj vagyok elküldeni az adataimat?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék a részletekbe belemenni. A lényeg, hogy van egy ügy, amelyben a másik fél, ügyvédjén keresztül hajlandó megállapodni, azonban addig nem írja meg az ügyvéd a papírokat, amíg nem küldöm el az adataimat.

Eddig akármilyen ügyvéddel kapcsolatos dolgom volt, soha nem kellett senkinek semmit előre elküldenem, a papírokba a helyszínen lettek beírva az adatok. Tartok tőle, hogy csak az adataimat akarják kicsalni, utána pedig nem lesz semmilyen megállapodás.

Szóval a kérdés az, hogy mondhatja-e azt az ügyvéd, hogy addig nem írja meg a megegyezést, amíg a személyes adataim nincsenek nála? Szerintem az adatok beírása a legkevesebb. Vagy szerintetek minden gond nélkül elküldhetem?

2021. nov. 14. 00:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérheted az ügyvédet, hogy küldje át a megállapodás tervezetét, és ha tetszik, akkor majd te megadod az adatokat. Ha gyanakvó vagy.
2021. nov. 14. 00:22
 2/8 A kérdező kommentje:

De pont ez a baj. Egyfelől szóban már megállapodtunk, tehát már megbeszéltük a feltételeket, de az ügyvédje csak azt szajkózza, hogy neki se áll megírni a papírokat, amíg az én adataim nincsenek nála.

A helyzet az, hogy én vagyok a „károsult”, és azért kellene a megegyezés, hogy azzal kártalanítson a másik fél, szóval akár az is lehetne, hogy ahogy megszerzik az adataimat, rögtön visszalép az ajánlattól.

Sajnos a másik félnek nem most lenne az első húzása, hogy átver. Nagy vonalakban a történet annyi, hogy van egy fél tulajdonrészem egy osztatlan közös tulajdonban, a másik fél pedig úgy kiadta azt, mintha 1/1-ben csak az övé lenne, és még a pénzt is csak ő kapta meg. Ezek után én már bármit kinézek belőle.

2021. nov. 14. 00:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Fura, én még ilyen ügyvéddel nem találkoztam. Pedig sok céges ügyem volt velük. Küldje csak át a tervezetet. Ha erre nem képes, lehet, nem alaptalan a gyanúd.
2021. nov. 14. 00:45
 4/8 A kérdező kommentje:
Azért is kérdezem, mert ha mondjuk ilyet egy ügyvéd törvényileg nem kérhet, akkor fel szeretném jelenteni a kamaránál. Nagyon úgy tűnik, hogy a jogtalan kiadás felett is ő bábáskodott, bár a szerződés nem lett ügyvédileg ellenjegyezve.
2021. nov. 14. 00:45
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen kérhet ilyet. Normál esetben én nem is haboznék megadni egy adataimat egy ügyvédnek. De te erre nem vagy köteles.
2021. nov. 14. 00:47
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem küldeném el. Tegye elém a papírt, ha megfelel, akkor aláírom ott helyben. Ha erre nem hajlandó, akkor így járt, nincs megegyezés.
2021. nov. 14. 01:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Beszélj egy saját ügyvéddel!
2021. nov. 14. 07:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Amúgy meg most adtunk el ingatlant 3 tulaj, 1 haszonélvező és 2 vevő, senki nem küldött előre semmit
2021. nov. 14. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!