Mi igaz abból, hogy egy bérlőt nem lehet elküldeni?
Figyelt kérdés
Kiadnám a lakásom, de ismerőseim figyelmeztettek, hogyha a bérlő elég raffinált, akkor nem fogok tudni megszabadulni tőle amikor pár év múlva visszaköltöznék.2020. júl. 29. 06:30
1/22 anonim 

válasza:

Törvényes úton kell kiadni, határozott időre (esetleg hosszabbítva, ha még nem szeretnél visszaköltözni). Szóval nem szóbeli megállapodás alapján, de így is alaposan nézd meg a jelentkezőket. Ha nem muszáj, ne legyen se barát, se rokon. Családon belül ebből már voltak nálunk konfliktusok. Sok sikert!
2/22 A kérdező kommentje:
Azt hallottam, hogyha fix időre van kiadva, de a bérlő nincs hová menjen, akkor nem tehetem ki.
2020. júl. 29. 06:38
3/22 anonim 

válasza:

Erre nem lehet se azt mondani hogy igaz, se azt hogy hamis.
Ezt a riportot nézd meg: [link]
Vagy keress rá arra hogy illegális lakásfoglalók.
Előbb utóbb ki tudod őket rakni, de ha jogi útra kell terelned akkor évekbe is beletelhet, szerződéssel is. Plusz nem árt tudni hogy télen moratórium van, nem lehet kirakni senkit.
(A valóság az hogy november 15-től április 30-ig van, tehát a téli jelző félrevezethető véleményem szerint)
4/22 anonim 

válasza:

Közjegyzővel kell csináltatni a szerződést és kérj tőlük munkáltatóit.
6/22 A kérdező kommentje:
5-öske! Meddig tartott, mire ez a mindenre kiterjedő, frappáns válasz megszületett?
2020. júl. 29. 08:43
7/22 anonim 

válasza:

Én inkább ezt úgy fogalmaznám meg, hogy egy bonyolult jogi procedúra kirakni egy bérlőt, aki nem akar elmenni - még akkor is ha pl. lejárt a szerződése vagy nem fizet bérleti díjat.
8/22 anonim 

válasza:

Könnyű kirakni. Ha elmegy zárat cserélsz. Amikor jönne vissza akkor megkapja a cuccait. Persze legyen ott veled pár nagy ember aztán nem fog pattogni. Lehet mondani, hogy jajj de ez törvénytelen. De így neki kell perelni, ami ugyancsak évekig tart és bukni fog, mert lejárt már a szerződése.
9/22 anonim 

válasza:

5-ös vagyok. Azt kérdezted, 'mi igaz abból...?'
A válasz erre pedig a semmi. Minden mást előttem kifejtve leírtak már.
Kérdezz akkor legközelebb értelmesebben ahelyett, hogy nekem esnél.
10/22 anonim 

válasza:

Azokat nem szokták tudni kirakni, akik feketén voltak bejelentve. Hivatalosan nem éltek ott, ezért a hatóságokhoz se tudtak fordulni, ezért szívtak azzal, hogy nem tudták kirakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!