A 19-20 (újabban 18) fok miatt miért tiltakoznak annyira?
Sokkal inkább az okozza a közfelháborodást, hogy nem egyenesen lett ez az egész tálalva.
Nevezzük akármilyen vészhelyzetnek, hogy most épp a fűtés számlától kell rettegni.
Néhány hónappal ezelőtt azt kommunikálta a kormány, hogy ilyesmi nem fordulhat elő nálunk.
Aztán kiderült, hogy mégis.
Az emberek többsége bármilyen szituációról is legyen szó, ha felkészítik rá és közlik a legrosszabb eshetőséget, akkor elfogadja és készül rá.
Itt az történt, hogy lenyomták a torkunkon a ne aggódjatok, megoldjuk dumát, aztán némelyik embernek a rémálma vált valóra azzal, hogy 19 fokban fog fázni.
Értem én, hogy ez eltörpül az igazi problémák mellett, főként ha nem fázós az ember.
De lehetne más hasonló nem túl húsbavágó témát is említeni.
Pl holnaptól nem lesz kenyér, csak fejenként 2 szelet, benzin csak 5 liter, ivóvíz 1, cigi 5 szál, heti 1 kiló gyümölcs, fél kiló farhát, stb..
Neked nem gond a dolgok fele, nekem a másik fele.
Hogyan lehetne igazságos, ha nem vagyunk egyformák?
Az összeset el lehetne részben vagy egészben viselni, ha mellette nem verné ki az ember szemét sok értelmetlen, átgondolatlan dolog, aminek a felsorolásába belekezdeni sem érdemes.
Van aki a (nem)fűtés miatt háborog, van aki meg más, számára fontos dolog miatt.
Ez a hőmérséklet téma azért hangsúlyosabb, mert tényleg nagyon sok embert komolyabban érint, mint az hogy kényelmetlenné válik egy okmányiroda előterében 19 fokban a rozsdamentes acél széken ücsörögve várakozni.
A lakásban nekünk is 19-20 fok van max, de vagy teszek-veszek és úgy jó, vagy egy takaró alatt kuckózok a kanapén.
Az irodába meg beérkezek reggel átfagyva-megázva, és egész nap egy helyben kell ücsörögnöm, ráadásul huzatban.
Ja, és nálunk a 18 fok a megengedett MAXIMUM, valójában 16-17 fokban kell ülnünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!