Nettó 172 000 Ft-bol mennyi rokontartast állapítanak meg? Én is kérhetek pl. egészségügyi okokra hivatkozva egy bizonyos összeget?
A kérdésedben van, hogy egészségügyi okokra hivatkozva te is kérhetnél-e.
Na mármost, ha történetesen te lennél az az unokatestvérem vagy bárki a családból, akin önszántamból nem segítenék, te meg bíróságon szeretnéd ezt érvényesíteni, akkor csak kéne egy elfogadható indok.
Erre irányult a kérdésem.
Szerinted, milyen helyzet indokolná ezt?
Csak a tisztánlátás miatt kérdem, hadd lássam már, hogy mi az, ami miatt nekem kellene gondoskodnom rólad!
42 nem az van a kérdésben Csak miután nem értetted meg a magát a kérdést, félre kombinálsz.
Indok az van másképp nem lenne kérdés. De ezt nem csak leírtam párszor hanem egyben nyilvánvaló is.
"Csak a tisztánlátás miatt kérdem, hadd lássam már, hogy mi az, ami miatt nekem kellene gondoskodnom rólad!"
Nem egyszerűbb ha beírod a Google be és akkor kiírja az összes lehetőséget? Mint velem trollkodnod?
"Szerinted, milyen helyzet indokolná ezt?" Mintha az számítana bármit is hogy szerintem mi van nem pedig a törvény...
Huh...Te nem vagy valami okos, ugye....Az erto olvasas se nagyon megy, latom. A nincs általános megállapítási kulcsa azt jelenti, minden eset egyedi, nincs rá alkalmazható számítás. Pl a gyerektartasra van. Kötelezett nettó jövedelme × 20%/gyerek,de max a netto 50%-a több gyerek esetén. Tehát Jani a 172nettobol egy gyerekre fizetne 34.400at, kettőre összesen 68.800at, háromra, négyre, ötvenhatra összesen 86ezret. Rokontartasnal nincs ilyen.
Ha Janit beperelik rokontartasra, kb 99,999% hogy SEMMIT nem kell fizetnie, mert alacsony a jövedelme.
😂 Rég láttam már ekkora gyíkot. 😂 Hiába csűrőd csavarod, bújsz ki a válaszok alól..
Kedves kérdező!
172 000ft-ből kizártnak tartom, hogy bárki, bármit megállapítson. Ez az összeg arra nem elég, hogy éhenhaljon a tulajdonosa.. Tehát a saját megélhetése forogna kockán.
Aki igényt tart a rokontartásra, annak bizonyítania kell, hogy érdemes rá. Aki nem akar fizetni, annak bizonyítania kell, hogy érdemtelen a másik fél.
Amit hiába próbálsz figyelmen kívűl hagyni, az az, hogy hiába létezik ez a törvény, ott ahol ezt kell alkalmazni, iszonyat nagy gebasznak kell lenni a 2 fél között..
Normális családban az ember segít a családtagján. De ahol már bíróságra kell járni.. Ott nagyon elenyésző esetben lesz jogosult a rokontartásra az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!