Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mkk vegrehajtas fizetés...

Mkk vegrehajtas fizetés terhelés 50%al, ilyenkor tudok valamit tenni?

Figyelt kérdés
Van több úgymond kisebb tartozásom az mkk-nàl. Ők àtadtàk egy végrehajtónak. Szóval lényeg az lenne hogy, albérletbe élek úgy alakult hogy, egyedül nevelek 4 gyereket. 230 ezer Ft kapnék hivatalosan nettóba, de a végrehajtó 50%ot von le tőlem. Mindeközben az albérletem 150-170 ezer minden hónapba, és még megélhetése is kell pénz... beszéltem az mkkval azt mondták nem veszik le a fizetésről a terhelés. Eggyezkedi próbáltam hogy havi 20-30 ezer stb, de sikertelenül. Ilyenkor mi a teendő? Kihez tudok fordulni? Itt 4 gyerekről is szó van.. tartozasom természetesen rendeznek, de a fele fizetésem levonasaval egyszerűen meg az albérletet se tudom kifizetni.
2022. szept. 6. 15:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Mire eljut idáig az ügy az nem kevés idő.

Korábban kellett volna egyezkedni.

Gyerekek apja?! Család. Önkormányzat. Kb ennyi!

2022. szept. 6. 15:19
 2/10 A kérdező kommentje:
Gyerekek apjàt hagyjuk..család úgymond már nincs, csak magamra szamithatok. Gondolom az önkormányzat se fogja kifizetni az alberletem... szóval teljesen tanácstalan vagyok
2022. szept. 6. 15:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Önkormányzat adhat egyszeri segélyt.

Illetve megprobàlhatod az önkormányzati szükség (krízis) lakást.

2022. szept. 6. 15:27
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezen nem akkor kellene elgondolkodni, amikor már a végrehajtónál van az ügy. Sem a tartozások, sem a 4 gyerek nem hirtelen jött egyik napról a másikra... És igen, az apával való kapcsolat is kulcskérdés ilyen helyzetben.
2022. szept. 6. 15:33
 5/10 A kérdező kommentje:
Ezzel az a baj hogy, 2 hónapja vagyok itt ebben az albérletben. Nem mondhatom úgymond fel
2022. szept. 6. 15:33
 6/10 anonim ***** válasza:
70%

Nem tudok sok okosat mondani, de a feleségem dolgozott rövid ideig követeléskezelőnél, és van rá példa, hogy egyszerűen elengedik. Ez teljes mértékben a cég döntése, de amúgy jellemző, hogy egy nagy halom tartozást vesznek meg, és töredék áron, mert egészen kis százalékát tudják csak behajtani.

Szóval garancia nincs, de van értelme szépen kérni őket valami kompromisszumra. Végső soron emberek dolgoznak ott is.

2022. szept. 6. 16:19
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyerektartás? Családi? Gyerekek ingyen esznek az iskolában, nem?
2022. szept. 6. 19:55
 8/10 A kérdező kommentje:
Gyerektartas nincs... csaladi van. Es nem ingyen esznek :) 50%os kedvezmeny van
2022. szept. 6. 22:45
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tán ideje lenne bevasalni a gyerektartást
2022. szept. 6. 23:59
 10/10 anonim ***** válasza:

"Ők àtadtàk egy végrehajtónak"

A végrehajtóval (ÖBV) próbálj meg megegyezni részletfizetésben (van rá lehetőség), nem pedig az MKK-val!

2022. szept. 10. 06:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!