Átírható-e, elajándékozható-e gyermek részére az ingatlan, ha jelzálog (elidegenítési és terhelési tilalom) nincs letörölve a tulajdoni lapról? A hitel már rég törleszve volt.
Nézzük meg az emberi oldalát. Miért történik mindez? Nem lehet ezt megbeszélni? Mégis az édesanyád, mégis a testvéred. Valami oka van, hogy így döntött. Én sosem tudtam a sajátomként tekinteni egy jövőbeni örökségre, persze rossz érzés ezt tudni, de szerintem a legtöbb amit tehetsz, hogy jelzed, hogy igényt tartasz kompenzációra. Ha ezt nem teszik meg, akkor te is tudsz úgy játszani, hogy ezt veszed figyelmbe.
Én a családi kapcsolatok elmérgesítését nem javaslom, bár azt sejtem, hogy ebben a helyzetben van kialakult feszültség már köztetek. Ha édesanyád így döntött és nincs hasonló mértékű dolog ami kinéz neked, akkor pl. nem veszel részt a következő felújításban, mert úgysem a tiéd, ha nekik az nem fontos, akkor a segítség se legyen fontos. Ugyan ez a helyzet mondjuk ha beteget kell ápolni, akkor ápolja az, aki kap is majd valamit. Lehet ezzel játszani.
Gondold át azt is, hogy mennyire jogos a követelésed.
Ha a közös életeteket abban a lakásban éltétek, akkor jogos.
Ha viszont az új házasságában venne egy házat, és te nem is élsz velük, akkor jogilag lehet örökölnél belőle tulajdonrészt, de valójában pedig nem sok közöd lenne hozzá. Mondjuk most nem ez a helyzet, de a kettő között nagyon sok dolog van.
Van-e olyan dolog, amiért te jogosultnak érzed magad a lakásra? Tettél bele pénzt, munkát?
Van-e olyan dolog, ami miatt a testvéred jobban megérdemli (segített a nagymamát ápolni), felújításnál dolgozott sokat stb.
Ha ezen kérdések alapján indulsz el, talán tudsz érvelni, és meg tudod győzni arról, hogy te is kapj tulajdonrészt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!