Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elajándékozhatom az ingatlanomat?

Elajándékozhatom az ingatlanomat?

Figyelt kérdés
Első fokon pervesztes lettem egy olyan ügyben, melyben az általam megvásárolt ingatlan volt a per tárgya. (hibás teljesítés) A bíróság nem nekem adott igazat annak ellenére, hogy bebizonyítottam, hogy a szakértői állásfoglalás a bizonyított tényekkel ellentétben álló. Az ellenérdekű fél ügyvédi költsége több mint 1.000.000 forint, amit nem igazán szeretnék kifizetni. Elajándékozhatom az ingatlanomat, ha élek a fellebbezéssel? Csak az ingatlan megterhelésével tudnának behajtani rajtam az alperes ügyvédi költségét.

2021. júl. 9. 16:19
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Ilyen esetben érvénytelen lenne az ajándékozás, emellett még büncselekmény is
2021. júl. 9. 16:20
 2/8 A kérdező kommentje:
És holtig tartó haszonélvezeti jogot adhatok valakinek?
2021. júl. 9. 17:34
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha az ingatlan megterhelése a kifizetés biztosítéka, akkor sen nem adhatod el, se nem ajándékozhatod másnak, söt valószínüleg haszonélevezeti jogot sem jegyeztethetsz be rá.

De a haszonélvezeti jog sem akadályozza meg a ingatlan értékesítését, a különbség csak annyi, hogy jóval áron aluli értéke lesz, mert a haszonélvezeti jog az uj tulajdonosra is kötelezö. Ha ez az ár nem elég a büntetés kifizetésére, akkor egyéb tulajdonodra ráterhelik, illetve a fizetésedböl levonják részletekben - csak ilyen esetben még késedelmi kamatot is fizethetsz, ami adott esetben az eredeti tartozás sokszorosa lehet.

Hiába aakrsz a fizetés alól kibújni, erre semmilyen lehetöséged sincs, minden probálkozás esetén sokkal többet kell kifizetned, mint így.

2021. júl. 9. 18:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Akkor az egymilliót inkább kifizetem egy jó ügyvédnek és fellebbezés lesz a dologból. Még az is lehet hogy aztán majd ő fizeti az én ügyvédi költségemet. Aki látta a papírokat jogtanácsos azt mondta hogy eljárási hiba van az ügyben.
2021. júl. 9. 20:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez elvileg nem kizárt, de azt ugye tudod, hogy ha a fellebezést is elveszíted, akkor ennek az össszegnek sokszorosát kell kifizetned?!?!?!?
2021. júl. 9. 21:59
 6/8 A kérdező kommentje:
És mi van ha nem tudom majd kifizetni? Csak a megvásárolt ingatlan van a nevemen amiben élünk. Behajtani csak az ingatlan eladásával tudnák ami szerintem újabb jogi kérdéseket vett fel.
2021. júl. 10. 03:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor elárverezik az ingaltant!
2021. júl. 10. 08:20
 8/8 A kérdező kommentje:
Ennyit a jogbiztonságról. Hazudik egy szakértő és még én leszek hajléktalan.
2021. júl. 10. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!