Elajándékozhatom az ingatlant?
Figyelt kérdés
Végrendelettel örököltem egy ingatlant és a tulajdonjog mellett a holtig tartó haszonélvezeti jogot is el fogadtam. El ajándékozhatom az ingatlant és le mondhatok a haszonélvezeti jogomrol annak ellenére hogy a hagyatéki eljárásban elfogadtam azt?2021. aug. 27. 10:09
2/7 anonim válasza:
Egyszerre vagy tulajdonos és haszonélvező? Az hogy lehet?
3/7 A kérdező kommentje:
Így volt a végrendeletben amit én elfogadtam. Jogilag ez hogy lehetséges nem tudom de gondolom aki készítette anno a végrendeletet csak tudja mit csinált.
2021. aug. 27. 11:00
4/7 anonim válasza:
Te vagy a tulajdonos, azt csinálsz vele, amit akarsz. A jog nem szab neked akadályt, hogy a tulajdonjogoddal élj.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
2021. aug. 27. 11:31
7/7 anonim válasza:
Elajándékozhatod, eladhatod - a te tulajdonod. Ettől még minden az ingatlant terhelő jog (pl. jelzálog) fennáll. Ilyen a haszonélvezeti jog is. Mivel te vagy a tulajdonos így nincs relevanciája a haszonélvezeti jognak. Nem törli automatikusan a földhivatal csak kéred annak a törlését (a haszonélvező jognyilatkozatot tesz az arról való lemondásról). Ha eladni akarod akkor előtte törölni kell mert így nem fogják megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!