A végrehajtó elárverezhet egy több milliós ingatlant egy 390 ezer forintos tartozás miatt?
Figyelt kérdés
Az ingatlan amit el akar árverezni legalább 7 millió forintot ér. Törvényes ilyen esetben is árverezni, ha a tartozás alap összege ilyen alacsony? Meglehet ezt valahol kifogásolni?2022. aug. 30. 21:22
1/12 anonim válasza:
Persze hogy el ha nincs más ingóság ami fedezné a tartozást.
2/12 anonim válasza:
Igen. A tartozás kamatos kamatokkal növekszik+ a végrehajtói eljárás összege. Ha nincs ingóság: bútor, egyebek, akkor marad az ingatlan. Szépen fial a végrehajtóknak és az ingatlant árverezesen megszerzőknek.
3/12 anonim válasza:
Ha nincs más, akkor igen. Gyakorlatilag akkor is megteszik, ha máshonnak is beszedhetné, de macerásabban, ráadásul így rajtad kívül mindenki jól jár, mert a végrehajtó haveri körében valaki nagyon olcsón fog ingatlanhoz jutni és a végrehajtónak is visszaosztanak szokás szerint valamit a haverok. Elméletileg emiatt perre mehetsz, de az eredeti állapotot nem fogják tudni visszaállítani, úgyhogy most gyorsan kaparjál össze pénzt, különben buktad az ingatlant!
4/12 anonim válasza:
Kifogásolta helyett nem lenne egyszerűbb a tartozás kifizetése!? Hmm?
Én nem is értem az ilyen embereket.
Fizess, különben fentebb leirtak, hogy jársz.
5/12 A kérdező kommentje:
#4 Az a baj, hogy most nem tudom kifizetni, mert munkanélküli vagyok jelenleg és a vállalkozásom is tönkre ment a covidba, így nincs bevételem. Munkanélküli segélyt kapok jelenleg.
2022. aug. 30. 22:06
7/12 anonim válasza:
És előtte? Nyilván nem most hirtelen lesz végrehajtási eljárás. Azt egy igen hosszú folyamat előzi meg.
8/12 anonim válasza:
Az ingatlanra vehetsz fel hitelt, ha nincs rá bejegyezve jelzálog, abból kifizeted a tartozásod.
9/12 anonim válasza:
A legeslegrosszabb módszer mindig az, hogy ha homokba dugjuk a fejünket és egyszercsak kopog a végrehajto. Ha tartozasom van, fizetek.
Ha nem tudok, akkor részletfizetest kérek.
10/12 anonim válasza:
Igen, de próbálj megegyezni részletfizetésben, mert amíg azt fizeted, nem nyúlnak hozzá. A másik lehetőség, hogy kölcsönkérsz valakitől és befizetsz annyit, hogy határ alatt legyen. Nem tudom pontosan, járj utána, de olyan 200ezer körül van az a határ, ami alatt nem nyúlhatnak az ingatlanhoz. Máshogy kell behajtaniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!