Bedőlt hitel esetén, ha már elárverezték az ingatlant, és semmi nincs a nevemen, mit tehetnek velem, ha hivatalosan sehol nem dolgozom?
Ha lesz nyugdíjam, abból gondolom majd vonhatnak, de ha addig semmi, vagy csak minimálbér, az esetleg még arra is kevés lehet, hogy a halálomig sem fogja kiegyenlíteni a "számlát".
Alap esetben jogosnak érezném a fizetést, de a tartozás most nagyjából annyi, amennyi kölcsönt annak idején felvettünk, (exemmel, aki angolosan távozott címe sincs, engem érnek csak el a levelekkel, tőlem tiltogattak le, amíg otthon dolgoztam) csak már ingatlan sincsen.
Kimentem mégis külföldre dolgozni, hogy kifizethessem ezt a néhány milliót.
Itt egy újdonsült ismerősöm felvetette, hogy ne fizessem ki, ezzel kicsit elbizonytalanított.
A bérem egy részét forintban kapom, állítása szerint csak azt érik el a végrehajtók, annak vonhatják le a harmadát. (Egyelőre nem teszik egyébként, lehet a gyakori munkahely váltás is "jó" módszer...)
Szerinte a külföldön összekapart pénzből inkább vegyek majd egy (másik) ingatlant, és azt írassam a gyerekem nevére, magam pedig legyek a haszonélvező. (44F)
Igaz élek még pár évet, de valahogy nem akarok további éveket abba fektetni, hogy elérjem a nullát (kb két év alatt törleszteném a tartozást).
Másik javaslata, ha kint maradok és itt élek tovább, szerinte akkor is úgymond "megúszom" de hosszú távon inkább hazamennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!