Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem tőlem van a gyerek....

Nem tőlem van a gyerek. "Tartásdíj" visszaperelhető visszamenőleg?

Figyelt kérdés

6 éves a gyerek és ugyanennyi ideje élünk együtt. Minden kétséget kizáróan kiderült, hogy nem a saját vérem. Nem keveset költöttem rá, ruháztatas, iskola, tanfolyamok mindent én fizettem, párom keveset keres.

Ilyen esetben mi a joggyakorlat? Nem kérdés, hogy pakolnak, mert bár sírás és térden állva könyörgés megvolt, nem fogom más gyereket nevelni. A sok éves eltartási költség visszavehető ilyenkor? Lakáshitelnél is úgy van, hogy válás esetén a törlesztő fele megilleti a másik felet. A gyerek esetében kb. mindent én álltam, így a felét legalább be tudom hajtani pártomtól?

2022. aug. 22. 15:54
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
6 köszi ez hasznos. Ügyvédhez még most fogok fordulni. A gyereket nem akarom teljesen magára hagyni, mert érzelmileg kötődik hozzám, de anyagilag max a zsebpénz jöhet szóba de nem tudom. Még most is nehéz tiszta fejjel gondolkodnom.
2022. aug. 22. 16:56
 12/17 anonim ***** válasza:
69%

Hat év apasag, nevelés, öröm, odafigyelés, s a gyerektől kapott szeretet kuka? Te nem vagy ember!

45/F

2022. aug. 22. 16:57
 13/17 A kérdező kommentje:
12 te meg nem vagy férfi.
2022. aug. 22. 16:59
 14/17 anonim ***** válasza:
80%
A reakciokbol itelve szerintem is kamu kerdes.
2022. aug. 22. 17:00
 15/17 anonim ***** válasza:
55%

1-2 év van rá, hogy az apaság meg legyen állapítva legjobb tudomásom szerint. Ennek letelte után te vagy az apja, ha tetszik, ha nem.

Miért most derül ez csak ki?

2022. aug. 22. 17:51
 16/17 anonim ***** válasza:
12, Más az, ha valaki tudatosan örökbe fogad egy gyereket, vagy tudatosan a nevelőapja lesz, és más, ha átvágják. Ettől még érezhet szeretetet a gyerek iránt, de nem az ő döntése volt, hogy a nevére kerüljön. Jogilag tiszta lappal kell indítani, lehetővé tenni, hogy a saját elhatározása alapján törődjön a gyerekkel, nem azért, mert kényszer. És más az érzelmi, megint más az anyagi támogatás. Annak a gyereknek van egy vérszerinti apja, ideje, hogy kivegye a részét a gyerek támogatásából. A kérdező jól teszi, hogy jogilag tiszta helyzetet teremt, az most az anya felelőssége, hogy a gyerek ne sérüljön lelkileg, mert a genyó viselkedésével ő tette ki ennek. A kérdező nincs lekésve semmiről, attól kezdve van egy vagy két éve (nem emlékszem pontosan) elindítani az apaság vélelmének a megdöntését, hogy a tudomására jutott, hogy nem ő az apa.
2022. aug. 22. 19:30
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet kérdezni, hogy alakult azügy azóta?
2023. márc. 17. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!