Nem tőlem van a gyerek. "Tartásdíj" visszaperelhető visszamenőleg?
6 éves a gyerek és ugyanennyi ideje élünk együtt. Minden kétséget kizáróan kiderült, hogy nem a saját vérem. Nem keveset költöttem rá, ruháztatas, iskola, tanfolyamok mindent én fizettem, párom keveset keres.
Ilyen esetben mi a joggyakorlat? Nem kérdés, hogy pakolnak, mert bár sírás és térden állva könyörgés megvolt, nem fogom más gyereket nevelni. A sok éves eltartási költség visszavehető ilyenkor? Lakáshitelnél is úgy van, hogy válás esetén a törlesztő fele megilleti a másik felet. A gyerek esetében kb. mindent én álltam, így a felét legalább be tudom hajtani pártomtól?
Hat év apasag, nevelés, öröm, odafigyelés, s a gyerektől kapott szeretet kuka? Te nem vagy ember!
45/F
1-2 év van rá, hogy az apaság meg legyen állapítva legjobb tudomásom szerint. Ennek letelte után te vagy az apja, ha tetszik, ha nem.
Miért most derül ez csak ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!