Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy lehetnek ennyire lelketle...

Hogy lehetnek ennyire lelketlen emberek?

Figyelt kérdés

A Budapesti egyik börtönben holtan találtak egy rabot tegnap, megállapítást nyert, hogy agyonverték. A vizsgálat folyik, hogy a másik kettő rab közül ki a tettes, vagy mindkettő.

Ez a hír több hírportálon bulvár lapokba bekerült és felkerült a facebookra is.

Vannak olyan emberek többen is, akik síróarcot írtak, valamint "Őszinte részvétem", meghogy ez borzaztó.

Van sok olyan komment is, akik olyat írtak, hogy legalább egy bűnözővel kevesebb, meg nagyon helyes, valamint olyan hátborzongató dolgot, mintha örülnének egy ember halálának és fériak, nők, fiatalok, idősek, minden korosztályból vannak ilyenek, akik ilyen gyalázatos kommentet írtak.

Mit gondoltok, hogy lehetnek, miért vannak ilyen kegyetlen lelkű emberek?

2022. aug. 17. 19:54
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

9. Valahogy én is így látom a dolgot.

Kétféle réteg van a börtönben is. Vannak, akiket nem sajnál az ember, ha meghal, vannak olyanok, akik nem érdemlik meg.

Én mint volt sittes egy év alatt sokmindent láttam, engem is meg akartak verni az elején, de nagyot néztek, mondtam gyertek a jó anyatokat, aztán semmi nem lett belőle, majd dolgoztam alig voltam zárkán. Két évet kaptam, egy év után feltételesen szabadultam. A törvény kimondja, hogy erőszakosakat nem zárnak össze kisebb súlyú bűnelkövetőkkel. Előzetest külön az elítéltektől, elzárás megint külön, dohányzó, nem dohányzóktól külön, férfiak, nőktől külön. A szabaly ezt ìrja, meg ugye aki nem volt börtönbe azt hiszi, hogy ez így van. Mint már mondtam túlzsúfoltak a börtónök és egy 12 főy cellában volt együtt előzetes, elítélt, tolvaj, nemi erőszakos, meg gyilkos aki mondtam agyonverte a nőjét. Helyszűke miatt simán összezárnak dohányzót, nem dohányzóval. Volt, hogy a nemdohányzó elítélt fulladásos beteg volt beszívó gyógyszert szedett, kérte, hogy tegyék át nem dohányzóba, mert nem bírna a cigiszagot. A nevelő erre azt mondta, hogy nd sírjon ez börtön, majd elfogyik nekik a cigi és nem fognak cigizni. Ekkof panaszt ett és parancsnoki utasításra áttették nemdohányzóba. Úgyhogy mindenkit mindenkevel összezárnak csak a nőket a férfiakkal nem. Úgysem ellenörzi senki, csak bv.s szerv, akik tudják, hogy összevan pakolva mindenki mindenkivel. Csak ez mondom belső titok, külvilág nehogy megtudja. Könnyű aki kintről beszél, ezeket csak az tudja, aki volt bent.

Visszatérve, ha olyan rabot vertek halálra, aki gyilkos, vagy nemi erőszakoló azt én sem sajnálom, de aki csak szimplán szegény és kaját lopott a boltból, és eyetleg olyat vertek agyon, arra ne mondjuk már, hogy megérdemli. A börtönt megérdemli, de a halált nem.

Az a felháborító, hogy facebookon az emberek azt sem tudják miért últ a halálravert rab, minden előzmény nélkül ífogatják, hogy egyel kevesebbet kell eltartani, megérdemli stb.

Leszögezem, hogy minden börtön folyosó be van kamerázva, óránként be kell nézni a cellákba. Gondolom, hogy a rab védekezett, hogy nem hallott semmi kiabálást az őr. Ha csak NEM AKART hallani, qrva nagy baja lesz az örnek is ebböl az biztos, de még ha hallotta, de időben nem tudott tenni semmit, akkor is. Ez nem megengedhető.

2022. aug. 18. 12:51
 12/12 anonim ***** válasza:

Igen, ebből még simán lehet, hogy az őr maga is ülni fog.

2022. aug. 18. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!