Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Közös tulajdon megszüntetése...

Közös tulajdon megszüntetése föld ingatlan esetén hogyan működik?

Figyelt kérdés
Van egy közös föld ingatlanom amit jelenleg a társ tulajdonos művel többlethasználói megállapodás szerint, de én szeretném a tulajdon jogot különválasztani, a közös tulajdont megszüntetni, mivel azóta megromlott a viszonyom a tulajdonos társsal. Hogyan kivitelezhető ez?

2022. aug. 16. 18:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Eladod.

Neki elővásárlási joga van.

A többi a földeladás szokásos módja szerint.

2022. aug. 16. 21:26
 2/3 A kérdező kommentje:
#1 Értem, de én igazából nem eladni szeretném, hanem saját magam akarom művelni. Úgy nem lehet, hogy külön telekkönyvezni, kiméretni, stb?
2022. aug. 17. 05:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Természetesen meg lehet osztani, ki lehet méretni, semmi nem tiltja. (Kivéve egyes esetekben, ha túl kicsik lennének így a területek. Szerintem a minimális méret településfüggő, de ebben nem vagyok biztos.)

Jó sok pénzbe fog kerülni, de megoldható. Jogász mindenképpen kell hozzá, nélküle érvénytelen az ügylet, szóval keress egyet, ő majd megmondja a részleteket.

De azt se tiltja semmi, hogy egymás közt megfelezzétek a területet, és ki-ki művelje a saját felét, mindenféle hivatalos megosztás nélkül, ez a verzió ingyen van.

2022. aug. 17. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!