Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most tényleg berobbant a nyár...

Most tényleg berobbant a nyár közepén a covid, vagy csak figyelemelterelés zajlik?

Figyelt kérdés

2022. aug. 4. 11:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/143 anonim ***** válasza:
65%
Feleségem most volt beteg, 3 napig nem birt felkelni -a nyár közepén ilyen korábban még nem volt-, aztán magától rendbejött. Nem csináltattunk tesztet, de valami van!
2022. aug. 4. 12:11
 12/143 anonim ***** válasza:
14%
Terelés a pegazusról.
2022. aug. 4. 12:14
 13/143 anonim ***** válasza:
82%

nekem most több ismerősöm is átesett rajta az elmúlt 2-3 hétben, úgyhogy biztosan van valami.

jellemzően enyhe, pár napos láz, levertség, mindegyik oltott volt.

2022. aug. 4. 12:17
 14/143 A kérdező kommentje:
Csak nyáron a pár napos láz sem jó, pláne nyaralás közben :/
2022. aug. 4. 13:42
 15/143 anonim ***** válasza:
26%
#8! Úgy látszik, neked már akkor se ment a szövegértés. Ha ezt olvastad, amit most írtál, lefordítom, mit jelent. A covid tagadók azért írták, hogy kamu az egész, mert "nyaralni megy", mert ha a vírus létezik, akkor nyáron is léteznie kéne, a szakértők szerint meg "lecsengett" nyárra.(Nem vagyok covid tagadó, de logikus, hogy aki az, az télen-nyáron tagadja, hisz NEM HISZ a létezésében.) A szakértők viszont a nyári visszavonulásra adtak kétes bizonyítékkal magyarázatot, ami most épp megdől, csak ezt nem tudják megmagyarázni. Akkor is ezt kérték számon a covid tagadók. Ha van vírus, akkor, hogy lehet, hogy nyáron nincs? Most megkérdezném, hány Rusvai cikket, videót csatoljak, ahol épp kifejti, miért nincs nyáron, de annyira nem érdekel a téma, hogy ezeket keresgéljem. Mindenesetre úgy látszik, az oltás memória problémákat is okoz😂
2022. aug. 4. 14:22
 16/143 anonim ***** válasza:
29%

15! Nekem akkor is ment a szövegértés, ez általában a konteósoknak, járvány meg vírustagadóknak, maszkrettegőknek -megfulladok a saját széndioxidomtól és hasonló hülyeségeket mondók, jut eszembe hányan is fulladtak meg ettől? 🤣- na mindegy, nézd csak egy példa idén még a tavaszi hullám idején portfolio interjú Kemenesivel:

"

Aki ma azt mondja, hogy tudja, mi vár a világra rövid vagy akár hosszabb távon a koronavírussal kapcsolatban, az nem tudja, hogy mit beszél

– vélekedett Kemenesi.

illetve:

A vírus ugyan minden jel szerint próbál szezonális jelleget ölteni, de továbbra is rengeteg egyéb tényező befolyásolja, így a közeljövő erősen kiszámíthatatlan."

a KISZÁMÍTHATATLANBA? hogy fér bele, hogy te azt állítod itt bizonyossággal állította BÁRKI is, hogy szezonális megbetegedés?

De most érted, nem én mondok butaságot, hanem te.

most keressek például itt a gyakorin kérdéseket, amiben az ilyen hozzád hasonlók azon gúnyolódnak, hogy "nah szabadságra ment a vírus, hát milyen járvány ez?"-és hasonlók, tényleg keressek, van rogyásig tavalyról!

Akkor fordítsuk le tudományosra: az elmúlt két évben úgy tűnt, hogy nyári és téli időszakban kevésbé aktív a fertőzés, nem ölt járványos, tömeges megbetegedéseket, most egy kisebb hullám van nyáron is, ennek valószínűleg az oka, hogy a most terjedő variánsnak (omega) ez is megfelelő, ugyanis az egyes vírustörzsek között más vírusoknál is hatalmas differenciák vannak terjedésüket tekintve.

ez kb. leírja a hivatalos álláspontot is. Na mindegy, most eddig csak annyi derült ki, hogy nem is akakrod érteni, csak te meg a többi "vírusrealista" szereti nyomkodni a piros kezecskét, jut eszembe, akkor, most már ugye egyértelmű, hogy kb. 75-80%-os hatékonysággal de működik az oltás? 😉 Mert minden komolyabb elemzés -de a magyar adatok is ezt támasztják alá.

"Mindenesetre úgy látszik, az oltás memória problémákat is okoz😂" -mondjuk ebből kiindulva téged az a veszély nem fenyeget, hogy védett legyél, nem igaz?

2022. aug. 4. 15:15
 17/143 anonim ***** válasza:
50%

#16! Ok., akkor nézzük a nagy szövegértésedet:

1.Idézd kérlek, hol írtam, hogy mit mondott Kemenesi. Nem egy celeb "szakértő" van, csak szólok. Mondtam, hogy nem fogok neked keresgélni 1 éves cikkeket, mert rohadtul nem érek rá erre.

2. "Te meg a többi vírusrealista." Ezt se sikerült megértened, hogy én nem vagyok covid tagadó. Ennyit írtam magamról. Eddig nem írtam le a saját álláspontomat a vírussal kapcsolatban, szóval nem értem, mi alapján sorolsz be bárhová is.

3. Ha nagyon érdekel, most leírom. Mindig is azt gondoltam, és most is azt gondolom, a valós számoknak vajmi kevés köze van az aktuális ijesztgetésekhez. 2 dologhoz van köze, a tesztek számához, meg a kormány érdekéhez. Olyan közegben mozgok, ahol végig tesztelték az idei, tavalyi és az az előtti nyarat, és a többi évszakot is. (Tünetmentes, vagy nagyon enyhe tünteseket.) Megsúgom, napi 100 fertőzöttnél éppúgy lett +, mint napi 16 ezernél 😉 Ezért (se) gondoltam, hogy nyáron nincs vírus, hisz a saját szememmel láttam rendszeresen, ha van teszt, van fertőzött is.

4. "Egyértelmű, hogy 75-80%-os hatékonysággal működik az oltás"? Mégis mitől olyan egyértelmű. Személyesen senkit nem ismerek, aki meghalt volna covidban, kórházba kerültből pedig 1 embert. Történetesen a 3.oltása után másfél hónappal. Többszáz embert ismerek viszont, aki átesett a covidon kórház nélkül. Akkor ez most azt jelenti, hogy az oltatlanság 100%-ban véd a kórházba kerüléstől?😂 Olyat végképp nem láttam, hogy az oltottak jobban viselnék. Tök vegyes, de ha muszáj választani, az oltott ismerőseim többségében sz.rabbul voltak.

4. Én olyan védett vagyok, hogy heti rendszerességgel találkoztam fertőzöttekkel maszk nélkül is, és 2és fél éve kutya bajom. Tavaly télen 2x volt enyhe náthám. (Nem, nem covid, tök biztos.) Lehetnék nagyravágyó, de nem vagyok. Ennyi védelem nekem bőven elég.😉

2022. aug. 4. 15:47
 18/143 Senior Séf ***** válasza:
95%
Mint minden valamirevaló influenza, a covid is kisebb számban bár, de szedi az áldozatait nyáron is. Ettől még nem kell magunk alá csinálni.
2022. aug. 5. 17:24
 19/143 anonim ***** válasza:
37%

Én a napokban kaptam el,eléggé megvisel. Olyan köhögési rohamok törnek rám, hogy majdnem megfulladok.

Nem játék, aki pedig nem hisz a covidban,az tegyen meg egy szívességet, és soha ne vállaljon gyereket. Nem kívánnék ennyire tudatlan szülőt senkinek.

2022. aug. 8. 04:18
 20/143 anonim ***** válasza:
42%

"Olyan köhögési rohamok törnek rám, hogy majdnem megfulladok."

Nálam a száraz köhögés még nem múlt el teljesen, pedig lassan egy hónapja kaptam el..

2022. aug. 8. 14:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!