Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mire számíthat/ok?

Mire számíthat/ok?

Figyelt kérdés
Szakítottam a barátommal, letiltottam ő meg rá irt az ismerőseimre, a szüleimnek is irt. Most azt írta hogy ki fogja tenni a képeket amiket küldtünk egymásnak. Tehetek ellene feljelentést? Ha igen akkor mire számíthat? Büntetlen előéletű
2022. júl. 30. 17:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
2022. júl. 30. 18:03
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha kitette, azzal megvalósul a személyes adataid sérelme, utána természetesen feljelentheted. És ha utána leveszi, attól még nem lesz okafogyott a feljelentés, maximum enyhítő körülmény, hogy önként felhagyott a jogsértő cselekménnyel.

Mondjuk erről a következő a véleményem:

Egyetlen nőt se tudna zsarolni a jellemtelen volt barátja, ha nem küldene neki intim képeket magáról. Sokszor ezek a nők leugatják azokat, akik figyelmeztetik őket ennek veszélyére. Itt meg havi szinten vannak hasonló kérdések.

2022. júl. 30. 18:20
 3/17 anonim ***** válasza:

Miket tartalmaznak a képek? Fedetlen testfelületek?

Ha kamaszok vagytok, az ártatlannak induló kíváncsiság elég veszélyes területekre sodorhat mindkettőtöket.

A barátod érzelmileg zsarol. Nem szabad hagyni!

Megoldási lehetőségek: családsegítő szolgálat munkatársai (gyámhatóság ingoványos terep, nem árt vigyázni velük!)

Talán a Magyar máltai szeretetszolgálat segítő beszélgetései a legszelídebbek a lehetőségek közül.

Történelmi egyházak lelkigondozói (esetleg papok, de inkább a lelkészi hivatásúak,) észhez tudják téríteni a barátodat a tízparancsolat pontjaira való rámutatással.

Kívánom, hogy a megfelelő személyhez tudj eljutni!

Én még a szívem szerint az apácák tiszta lelkületét ajánlanám ilyen esetben. Nők kíméletesebben szoktak bánni a fokozottabb szeméremérzettel rendelkező - még bimbózó - fiatalsággal.

2022. júl. 30. 18:25
 4/17 anonim ***** válasza:
19845623-szor le lett írva, hogy intim képeket nem küldünk egymásnak, meg senkinek. Ha felteszi de leveszi az se számít semmit, mert valaki úgyis rögtön letölti és majd felteszi ő. Remélem tanulsz belőle.
2022. júl. 30. 18:29
 5/17 anonim ***** válasza:
Fent leszel Napiszaron, arra számíthatsz.
2022. júl. 30. 18:29
 6/17 anonim ***** válasza:

3: "Én még a szívem szerint az apácák tiszta lelkületét ajánlanám ilyen esetben. Nők kíméletesebben szoktak bánni a fokozottabb szeméremérzettel rendelkező - még bimbózó - fiatalsággal."

Először "fokozottabb szeméremszőrzettel rendelkező"-nek olvastam. :-)

Kihez képest fokozottabb a szeméremérzetük, ha egyszer képesek voltak ilyen képeket készíteni és küldeni magukról?

2022. júl. 30. 18:47
 7/17 krwkco ***** válasza:

"Most azt írta hogy ki fogja tenni a képeket amiket küldtünk egymásnak. Tehetek ellene feljelentést?"

Egyelőre nem közölte a képeket, ezért nincs alapja a feljelentésnek. Viszont kikereshetsz hasonló eseteket és a megfelelő törvénycikkeket és közölheted vele, hogy milyen büntetésekre számíthat, ha megteszi. Bele lehet keverni az elektronikus eszközzel való visszaélést is.

Vagy ha rászánsz némi pénzt, akkor felkereshetsz egy ügyvédet, aki ebben segít, sőt akár egy levelet is ír neki, mint a jogi képviselőd.

2022. júl. 30. 19:38
 8/17 A kérdező kommentje:
Nem is a képek miatt gondoltam a feljelentést. Hanem hogy irt a szüleimnek, ismerőseimnek. Emiatt tehetek feljelentést? Zaklatásnak minősül?
2022. júl. 30. 20:22
 9/17 anonim ***** válasza:

8-ra:

Ez nem.

Zaklatás az, ha ismételten, többször is ír nekik, annak ellenére, hogy az illetők egyértelműen jelezték, hogy ne írjon nekik.

2022. júl. 30. 21:09
 10/17 A kérdező kommentje:

És ha az illető elkezdett vele beszélgetni, és nem mondta neki hogy ne írjon?

Illetve, ha több ismerősömnek is írni fog akkor se jelenthetem zaklatásért? Esetleg online zaklatás?

2022. júl. 30. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!