Facebookon vettem valamit előreutalás, de átvertek, mit tehetek?
Sziasztok!
12.000Ft-ról van szó.
Előre kellett utaljak egy bankszámlaszámra.
"Mért, elérhető, van neve, címe? Ez esetben feljelentheted a rendőrségen."
Ha nem elérhető, nincs (valós!) neve, címe, akkor is tehet feljelentést a rendőrségen. Ők azért vannak, hogy kinyomozzák. Persze a facebookos kamunév/cím helyett sokkal több értelme van nekik a bankszámlaszámból kiindulni (persze az is lehet "hamisítvány", pl valami hajléktalannak nitott számla).
Feljelentést mindenképp érdemes tenni, de mivel önmagában kicsi összegről van szó, ezért nagy nyomozást ne várj. Ha sokakat megkárosított hasonlóan, akkor esetleg lehet belőle valami. Amit viszont végképp ne várj: hogy viszontlátod a pénzedet.
Hosszú távon viszont annyit mindenképp érdemes tanulni belőle, hogy legfeljebb akkor utalunk előre, ha egy komoly, eladóértékeléses oldalon van jó minősítése az eladónak. A többit én meghagyom a szerencsejátékosoknak.
Feltételezem, hogy csoportban vásároltál.
A legtöbb amit tehetsz hogy a profilképét közzéteszed a csoportban, és leírod hogy mi történt.
Nem fogják törölni, és más adásvételi csoportokban is közzé fogják tenni.
Legközelebb klikkelj a nevére, és megnézheted hogy mióta tagja a csoportnak.
De egyébként egy csaló soha nem menne bele, hogy utánvéttel küldjön valamit még akkor sem, ha vállalod a postaköltséget. :)
Ennyit meg ér, hogy ne baxxanak át!
Marketplacen volt egy eladó!
Most beszéltem a bankommal, meglátjuk mi lesz.
De 12.000Ft-ért a rendőrség nem tesz semmit?
Vagy hogy van most ez?
Az már megtörtént.
Sőt, azóta találtam még egy ugyanolyan embert a Marketplacen… A kép is megegyezik, sőt a leírás is….
A Marketplace lassan a csalók paradicsomává válik.
Amióta a Facebook onion szerverről is elérhető onion URL-el, azóta a csalók teljes biztonságban lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!