Előreutalás után nem küldik a terméket az minek tudható be? Lopás?
Figyelt kérdés
Olvastam hogy 2010 augusztusában szigorították a szabálysértési törvényt, ennek alapján elzárást vagy akár 150 ezer forintos pénzbüntetést is kaphat az, aki 20 ezer forintnál kisebb értékű dolgot lop (vagy ezt az összeget meg nem haladó sikkasztást, orgazdaságot, csalást vagy szándékos rongálást követ el).Ez besorolható ide is? Ha igen akkor feljelentem az illetőt!2013. febr. 5. 19:46
1/10 anonim válasza:
Mi lenne, ha felvennéd az illetővel a kapcsolatot, mielőtt feljelented? Amúgy szerintem minden magára valamit is adó hirdetőfelületen kint van már, hogy aki előreutalás után nem kap terméket valakitől az magára vessen, hogy ekkora ökör volt (csak kicsit szofisztikáltabban megfogalmazva). Ha én itt ez ügyben jogi tanácsadást kínálnék neked előreutalást követően, utalnál? Szabad előreutalással vásárolni a neten, csak meg kell nézni kitől...
3/10 A kérdező kommentje:
Csak az a gond hogy az a g@ci hirdetőt email-ben nem lehet elérni se telefonon mert kinyomja mindig!És a kérdésre kell válasz nem arra hogy nem kellett volna utalni stb,stb
2013. febr. 5. 19:55
4/10 anonim válasza:
Semmiképpen sem lopás.
Ha rosszhiszeműen járt el, akkor csalás lehet.
A nemteljesítés elsősorban polgárjogi igényt alapoz meg, tehát igazolni kell valamilyen szintű rosszhiszeműséget.
5/10 A kérdező kommentje:
utalásról van bizonyítékom és megvan a levelezés
2013. febr. 5. 20:01
6/10 anonim válasza:
Csalás.
Küldj neki egy sms-t, hogy x napon belül feljelented, ha....
Tedd is meg! A telefon alapján ki tudják nyomozni. Illetve a bankszámlaszám alapján is.
7/10 A kérdező kommentje:
Lucapanna: Az lesz!
2013. febr. 5. 20:05
8/10 anonim válasza:
Csalásnak minősül ha bizonyosodik a rosszhiszeműség, amit igazolni tudsz sms-el vagy email-el.
9/10 anonim válasza:
Csalás szabálysértése, és 50eFt-ig minősül annak.
10/10 anonim válasza:
Jelentsd fel! Én tudok olyan esetről,ahol pár ezer forint miatt kint volt a rendőrség (egészen konkrétan 4eFt!)a delikvensnél..!
Nyugodtan feljelentheted. Meg is kell tenned.
Foglalkoznak vele!
Tudnék mesélni..de nem ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!