Előreutalásos csalás?
Tisztességes cég a webshopjában nem kér előreutalást (legfeljebb lehetőség, de kérhetsz utánvétet is).
Ha meg aprón vetted, akkor a legtöbb ilyen weboldal (például jófogás, hardverapró) felhívja az emberek figyelmét, hogy ne utaljanak előre. Ha valaki csak előreutalással hajlandó elküldeni neked, akkor keresel olyat, aki hajlandó utánvétre is. Megjön a csomag, kibontod gyorsan a kézbesítő előtt (1 perc) hogy biztosan az van-e benne aminek kell, vagy videóra veszed a kibontást (bizonyíték).
Szerintem még tehetsz feljelentést, legközelebb meg készülj az ilyen eshetőségekre.
Sajnos sok az ilyen átverés. Már évek óta figyelmeztetnek arra, hogy vagy utánvéttel kell vásárolni ahol nem ismert a cég, vagy legalább meg kell bizonyosodni arról, hogy a webes cégnek van rendes elérhetősége. Ha a honlapjukon nem szerepel normális kapcsolat hely, cím, telefonszám - ráadásul magyar - akkor nagyon rizikós a vásárlás.
Persze akkor sem lehetetlen, én a kínaiaktól vettem előre utalással egy rakat apróbb dolgot a nyáron. Eddig mind megjött, de persze volt benne átverés is - egész doboznyit rendeltem és csak 1 darabot küldtek. Meg volt hogy 3 hét helyett 3 hónap után jött meg a múlt héten. Kis tételben, max . 1-2 ezer FT-nál ez elfogadható rizikó volt nekem. De most akarok egy 5000-es terméket rendelni és ott már elgondolkodom rajta. de még ebben sem a pénz ami nagy kár lenne, hanem hogy hiába várom a terméket ami kellene.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!