Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Csak szerintem hülyeség a kkve?

Csak szerintem hülyeség a kkve?

Figyelt kérdés

Sokan gondolkoztam az kkve-n,hogy mi értelme van?

Vagyis okés hogy lőfegyver a noku,mert ez nem amerika,de mi értelme?

Vagyis eljátszodik hogyan végződne a ilyen esetek ha nyiltottabb lenne a hazai polgári önvédelem:

[link]

fitíven:"Nő önvédelemből rúgós bicskával 20-szor leszúrta a támadóját"

[link]

Fiktíven:"Meg akarták támadni a tinit,de az elővett paprika sprayt,és lefújta őket"/"Ki akarták rabolni a tinit,de az elővette az 12 centis tőrét és leszúrta a 2 támadot"/"Agyon akarták verni a vonaton,de a tini elővette a viperátját és félholtra verte a 3 támadott"

És sorolhatnám a érveket,de szerintem fegyver tartás ide vagy oda,szerintem pár példát,de ti milyen véleményen vagytok?

Szerintem kkve el kélne törölni ahogy van,mert aki bűnözni akar,vagy traffikot rabolni,fogja a konyha kését/bármilyen fegyvernek használható tárgyat,és bűnözni fog.

#önvédelem,fegyver,kés,bicska,macséta
2022. júl. 26. 01:43
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Mivel a 100 ml-es után leginkább a tömegoszlató 400ml vagy 750 ml-es spray-k következnek, ezért nem releváns :)
2022. júl. 29. 13:35
 22/23 anonim ***** válasza:

Jó, látom nem érted az iróniát, akkor leírom egyszerűbben.

Valahol meg kell húzni a határt.

Mindig lesz, aki szerint pont az a határ hülyeség.

Igen, most épp te vagy az.

Van aki szerint ez is sok, van aki szerint ez is veszélyes, és van aki szerint nem kéne semmi korlátozás.

A jogalkotó nem fog tudni mindig mindenkinek megfelelni.

Ez van.

2022. júl. 29. 13:36
 23/23 anonim ***** válasza:

A jogalkotónak gondolkodni kellene mikor olyat talál ki hogy a paprikakivonat különösen veszélyes anyag szemben a rákkeltő gázokkal.

Illetve ha már korlátozás akkor azt olyan mennyiségben kellene megtenni ami épp ésszel felfogható. Mert egy gyártó se "töltőanyag tömeg" szerint gyárt hanem űrtartalom és hatóanyag tartalom alapján. Egész egyszerűen el lehetne kerülni a félreértéseket ha leírnák hogy 40 ml és kész, mert se az eladó se a vevő és még a rendőr se fogja tudni hogy éppen az a spray 20g töltőanyag tömegű vagy több.

2022. júl. 29. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!