Csak szerintem hülyeség a kkve?
Sokan gondolkoztam az kkve-n,hogy mi értelme van?
Vagyis okés hogy lőfegyver a noku,mert ez nem amerika,de mi értelme?
Vagyis eljátszodik hogyan végződne a ilyen esetek ha nyiltottabb lenne a hazai polgári önvédelem:
fitíven:"Nő önvédelemből rúgós bicskával 20-szor leszúrta a támadóját"
Fiktíven:"Meg akarták támadni a tinit,de az elővett paprika sprayt,és lefújta őket"/"Ki akarták rabolni a tinit,de az elővette az 12 centis tőrét és leszúrta a 2 támadot"/"Agyon akarták verni a vonaton,de a tini elővette a viperátját és félholtra verte a 3 támadott"
És sorolhatnám a érveket,de szerintem fegyver tartás ide vagy oda,szerintem pár példát,de ti milyen véleményen vagytok?
Szerintem kkve el kélne törölni ahogy van,mert aki bűnözni akar,vagy traffikot rabolni,fogja a konyha kését/bármilyen fegyvernek használható tárgyat,és bűnözni fog.
10-es:
Azt hogy az emberek ne hordjanak magukkal ölésre alkalmas tárgyakat, egy rendelet nem igen fogja nagyon megakadályozni.
Egyébként a csúzli meg paprika spray, zárnyitó szerkezet nem igazán ölésre alkamas tárgy, talán még a sokkoló se.
Amúgy olyan jó hogy gyakori kérdésen mindenki felső értelmisségi és leoszt hogy milyen bumornyák vagyok..
10-es,mondjuk belőled látszik hogy nehogy érvekkel hanem személyes hangnemben válaszolsz.
AMúgy ész érveim a kkve ellen:
Szerintem full hülyeség ahogy van,azért találták ki hogy tudják noszogatni a embert,okés-dzsokés hogy nem szamuráj kardokkal meg aknavetőkkel kellene járkálni,de mi értelme a egész törvénynek?
Vagyis magyarul paprika spray=bünti
sokkoló=bünti
Gumifegyver=megint csak bünti.
De amúgy egész azért tartom full hülyeségnek,aki úgyis rabolni,gyilkolni meg amblock rosszra akarja használni,az nem 6 centis kis kajás bicskával,hanem fogja,és egy konyhakéssel rabol ki egy traffikot.
Meg úgy szintén igaz,hogy akinél egy rohadt rúgos bicskája van,az már bűnöző?
Vagyis mibel térül el a egész?
oké,megérteném ha mondjuk így lenne a törvény:
-Tilos közterületen olyan fegyvernek használható eszköz hordani,amivel félemet,vagy akár sérülés is okozhatunk(pl:hentes bárd,szamuráj kar,rendes tőr)
De miben esik egybe a kettő?
Vagyis már bocsánat,hülyeségnek tartom amikor nem egyszer hallotam interneten,hogy 1 nyavadék kajá bicskáért büntették meg,és nem is hogy a ember cirkuszolt,hanem hogy csak ott volt nála a zsebében...
Meg más érv,hogy az egész i jót szolgál?
Vagyis okés,elveszi a fegyverét a hülyegyereknek,akiről már lesül hogy nem biztos hogy parizelhez kell,hanem valami rosszra,de mi a közös egy flakonyi paprika spray-hez a késhez?
Okés,kés az rossz,csúnya dolog,de úristen,ne csináljunk már nyúlból véregző fenevadat..
Annyi ostobaságot hordasz össze, és annyira távol élsz a valóságtól, hogy teljesen fölösleges vitázni veled.
Azért azt még elárulom, hogy a gázspray nem kkve, ahogy a gumilövedékes pisztoly sem.
"Amúgy olyan jó hogy gyakori kérdésen mindenki felső értelmisségi"
Csak hozzád képest.
(Látod, ez a személyes hangnem, nem az ami a 10-es hozzászólásomban szerepel. :-) )
"Vagyis magyarul paprika spray=bünti
sokkoló=bünti
Gumifegyver=megint csak bünti."
Ezek valóban más csoportot képeznek, mint amikről a 10-es hozzászólásom szól. Ezek nem ölésre alkalmas eszközök, csak a törvényhozók egy rendeletbe tették őket azokkal.
Ezeket inkább úgy nevezném, hogy döntő fölényt biztosító tárgyak. Ami -egy hasonló erejű felek közötti konfliktus esetén- akár jótékony hatással is járhat. Pl. mindkét harcoló fél szempontjából jobb lehet, ha mondjuk késpárbaj helyett az egyik -csak rövid időre- lebénítja a másikat. Ugyanis így véget ér a harc és egyikük sem sérül meg.
De mivel a lakosságban számtalan rosszakaratú vagy bűnöző életmódú ember van, a becsületes többség mégsem akarja, hogy ezek döntő fölénnyel legyenek vele szemben.
És miért kell azt is megbüntetni, aki csak magánál hordja a kkve-t? Mert csak ez ellenőrizhető. Nem látunk bele senki fejébe. Nem tudhatjuk, hogy a jövőben ki mit fog csinálni a hosszú pengéjű késével. De ha nincs nála ilyen, mert már azért is megbüntethetik, akkor semmit.
És az hogy ez a rendelet nem tudja a kkv eszközök hordását, mondjuk az esetek 10-ed részében (csak hasraütésre) megakadályozni, az nem jelenti , hogy a 90%-os eredményről le kellene mondani.
A 21 grammos gázspray veszélyes a 20 keg már nem? Nevetséges...
Ahogy az is hogy a kapszaicin hatóanyag veszélyes a CR meg nem holott a kettő közül a CR a nem természetes anyag és rákkeltő
Én személy szerint 100 ml-ig ami a legnagyobb Pfeffer KO-nak felel meg engedélyezném. Hatóanyagtól függetlenül.
Egyébként ez a 20 gramm töltőanyag tömeg is arról árulkodik hogy a jogalkotó még sosem látott egy gázspray-t se. Ilyen mértékegység nem létezik a gázspray-k világábal. Németországban már az agyi kapacitás annyivan több volt, hogy ott hatóanyag koncentrátumot 80 mg-ban korlátozták, Tehát ott hordhatsz 25 literes kannát is ha csak 80mg a hatóanyag benne.
"Én személy szerint 100 ml-ig ami a legnagyobb Pfeffer KO-nak felel meg engedélyezném."
Hogy téged idézzelek: A 101 veszélyes a 100 már nem? Nevetséges...
17
Amúgy vicces ember,tudod miért?
Már a válaszaid(ból) is kiderül hogy nagyon szeretsz kiosztani.
Mármint ne értsél félre,de kontrékan nem azt,vagy nem arra akartam utalni hogy töröljék el,és most mindenki nagybaltával,meg 25 literes paprikaspray-vel rohangáljunk,hanem az hogy már full hülyeség az amikor kis rugós 10 centis bicskáért cseztetik a embert...
Vagy nemes egyszerűségért olyan kis apró dologért megbüntetik mint egy 40 ml paprika spray-ért..
Nevetségesnek tartom hogy alap ÖNVÉDELMI (és most kivételesen nem boxert,nem vipera),hanem ami tényleg önvédelmi fegyvernek számít..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!