Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen esetben ezt zaklatásnak...

Ilyen esetben ezt zaklatásnak lehet venni?

Figyelt kérdés

Ha én barátságban voltam egy nálam jóval idősebb nővel. Munkát is adtam neki meg minden, nála is voltam többször mindig nagyon jókat beszélgettünk, mindig én hivtam őt meg kajálni is.

Június csak úgy mindenféle előzmény nélkül nem vette fel a telefont, pláne úgy hogy előtte jóban voltunk. Aggódtam érte, kerestem miért nem elérhető, történt e vele valami stb.

Semmit nem irt nem válaszolt, el is mentem hozzá otthon sem vol semmi.

Majd közli két hét után smsben hogy én őz zaklatom. És hogy megtette a jogi lépéseket.

NA most HA nem volt előzméyne ennek, és EGYSZER sem mondta hogy nem kiváncsi rám, én meg ettől annyira megilyedtem hogy egész juniusban és juliusban probálom őt felkeresni, hogy beszéljünk, meg stb.

Önmagában tulajdonképpen ennyire lehet ezt zaklatásnak venni?

Mert részben én ezt úgy látom hogy lehet az utóbbi időben fel akartam őt keresni mai napig sikertelenül, na de én azért hogy miért mondta nekem mindezt, meg ha tegyük fel feljelentett, akkor hogy lehet annak alapja hogy ha egyszer sem irta hogy nem kiváncsi rám.

Ez számomra most elég bonyolult. Kihez lehet fordulni ilyen esetben?

2022. júl. 23. 12:56
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

10-es: Ez teljesen igy van. És valszeg, ez az jobb szó nincs rá, undoritó nő is ezt tette velem. Látta hogy félénk vagyok, ugyse tudok mit tenni, meg fel is tud majd szépen jelenteni, kihasznált aztán lapátra tesz. És szerintem lehet hogy ezt előre eltervezte vagy én nem tudom. Tudjátok ez a mézesmadzag kedvesség. Végtelenül kedves volt velem, de én is vele, legtöbbször csak én költöttem rá anyagilag sőt korábban azt is kérte vegyek neki cipőt de nem vettem.

Mondtam neki hogy ha nem vagyunk egy pár akkor miért is nekem kell költeni rá? És ő meg semmit sem ad nekem. De jo volt a viszonyunk ezt leszámitva, viszont tárgyi dolgokat is adtam neki kölcsönbe, de azokat sem kaptam vissza többszöri felszolitás ellenére sem.

Részben én voltam a hülye, de junius közepe óta és most juliusban többnyire ezért is akartam felkeresni őt, hogy mi az oka? Vagy miért csinálta, vagy legyen korrekt és legalább küldje vissza valahogy.

Tehát nem azért probáltam őt felkeresni hogy "na akkor most miért nem barátkozunk tovább" meg stb... De nem sikerült. És bár többször láttam őt személyesen amit előbb irtam, de soha nem mentem hozzá, pedig megtehettem volna de nem megyek hozzá. Tehát innen nézve is alaptalan ha feljelentett zaklatásért.

2022. júl. 23. 14:04
 12/18 A kérdező kommentje:
Ügye részben a zaklatás ha becsengetek hozzá, vagy a nyilt utcán leszolitam vagy napi többször hivogatom őt telefonon vagy smsben. De ezek nincsenek. Viszont mivel a közelben lakunk egymáshoz és ha vélelenül lát vagy én látom őt egy időben, az akkor nem számit annak, igaz?
2022. júl. 23. 14:06
 13/18 anonim ***** válasza:

Biztosan talált egy jobban tejelő palimadarat, a ti kapcsolatotok meg már úgy is haldoklott (mivel nem vettél neki meg mindent első szóra).

Azt biztosan előre eltervezte, hogy amíg hasznot lát belőled, addig hajlandó a kapcsolatot fenntartani. Hogy egyébként mit érzett a társaságodban, nem lehet tudni. Ha full szociopata a nő, akkor valószínűleg semmit, csak a pénzt látta benned.

2022. júl. 23. 14:09
 14/18 anonim ***** válasza:

A magyar jogrend szerint (meg kb. mindenhol) nem a vádlottnak kell az ártatlanságát bizonyítania, hanem a vádlónak a vádlott bűnösségét. Ha utóbbi nem sikerül, akkor nem lesz elítélve.

De nem kell aggódnod, nem lesz belőle semmi. Ha a rendőrség behív kihallgatásra, akkor elmondod, amit itt leírtál, aztán eldöntik, hogy továbbküldik-e bíróságra vagy sem, de valószínűleg nem fogják.

2022. júl. 23. 14:13
 15/18 A kérdező kommentje:
13-as: lehet hogy igy van. De én most akkor mit csináljak? Meg teljesen ideges vagyok attól is hogy ha feljelentett be kell mennem rendrőségre meg ez meg az miközben életemeben nem voltak ilyen ügyeim és nem is terveztem hogy lesz.
2022. júl. 23. 14:14
 16/18 anonim ***** válasza:

Ezért mondtam, hogy telefonálj be a rendőrségre, hogy van-e ellened nyomozás. Lehet, hogy elhajtanak, de egy próbát megér.

Ha kiderül, hogy nem jelentett fel (de ezt neked leírta), akkor előfordulhat, hogy te viszont tudsz jogi lépéseket tenni ellene. Erről viszont ügyvédet kellene megkérdezned.

2022. júl. 23. 14:20
 17/18 A kérdező kommentje:
Az adott kerületi rendőrségre kell betelefonálni? Ahol feljelentett ha feljelentett, vagy bármelyik kerületi rendőrséghez be telefonálhatok?
2022. júl. 23. 14:24
 18/18 anonim ***** válasza:
Szerintem hívd fel a helyi rendőrséget, és ennek ott kérdezz utána.
2022. júl. 23. 14:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!