Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen esetben ezt zaklatásnak...

Ilyen esetben ezt zaklatásnak lehet venni?

Figyelt kérdés

Ha én barátságban voltam egy nálam jóval idősebb nővel. Munkát is adtam neki meg minden, nála is voltam többször mindig nagyon jókat beszélgettünk, mindig én hivtam őt meg kajálni is.

Június csak úgy mindenféle előzmény nélkül nem vette fel a telefont, pláne úgy hogy előtte jóban voltunk. Aggódtam érte, kerestem miért nem elérhető, történt e vele valami stb.

Semmit nem irt nem válaszolt, el is mentem hozzá otthon sem vol semmi.

Majd közli két hét után smsben hogy én őz zaklatom. És hogy megtette a jogi lépéseket.

NA most HA nem volt előzméyne ennek, és EGYSZER sem mondta hogy nem kiváncsi rám, én meg ettől annyira megilyedtem hogy egész juniusban és juliusban probálom őt felkeresni, hogy beszéljünk, meg stb.

Önmagában tulajdonképpen ennyire lehet ezt zaklatásnak venni?

Mert részben én ezt úgy látom hogy lehet az utóbbi időben fel akartam őt keresni mai napig sikertelenül, na de én azért hogy miért mondta nekem mindezt, meg ha tegyük fel feljelentett, akkor hogy lehet annak alapja hogy ha egyszer sem irta hogy nem kiváncsi rám.

Ez számomra most elég bonyolult. Kihez lehet fordulni ilyen esetben?

2022. júl. 23. 12:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Ő feleslegesen hisztizik, te meg hagyd békén, nem kíváncsi rád.
2022. júl. 23. 13:21
 2/18 anonim ***** válasza:

Feljelenthet zaklatásért, de te tudod hitelt érdemlően bizonyítani, hogy mik történtek, ezek után a bíróság neked fog igazat adni.

Mi több, hogyha visszaírsz neki, hogy tudomásul vetted, hogy nem hajlandó veled szóba állni, és többet nem keresed, akkor végképp nem lesz jogalapja feljelenteni. Egyébként meg valószínűleg nem csinált még semmit, csak ijesztgetni akar.

2022. júl. 23. 13:24
 3/18 A kérdező kommentje:

De ezaz. Hogy azt se irta vagy mondta hogy nem hajlandó velem szóba állni. CSak annyit két hután hogy KEdves Xy a nevem. Smsben irta. A felejelntést megtettem és szeretnélek megkérni hogy nem zaklass.

Tehát ezt asz smst kaptam tőle junius elején, scak hogy azt ezt megelőző héten terveztük a találkozást is aztán egész héten nem volt elérhető majd felkerestem őt valamelyik nap júniusban és akkor irta az smst.

Tehát értitek hogy miről van szó

Nem kaptam tőle olyan mondatot sem, vagy irást vagy szóban hogy nem kiváncsi rám, vagy akármi más. ÉS akkor egész juniusban vagy juliusban probáltam ennek megtudni az okát, vagy hogy tényleg feljelentett meg ilyenek, mivel a közelben lakunk egymáshoz és van olyan hogy akartunk ellenére is látjuk egymást pl villamoson. Ez viszont jogi szempontból véve, rágalmazás és becsületsértéshez tartozna. Csak ha értitek kapok egy levelet ősszel a rendőrségtől hogy valóban feljelentett zaklatásét aminek ugyan nincs jogalapja, de kivizsgálják és végig kell menni a procedurán, akkor én mit csináljak? Egyáltalán kitől tudhatom azt meg hogy valójában feljelentett? Vagy csak meg akart ijeszteni? Ami rágalmazáshoz tartozik végeredményben.

2022. júl. 23. 13:34
 4/18 A kérdező kommentje:

Tehát nehogy már én kerüljek bajba. Az meg a másik hogy kifizettem neki dolgokat is, amiket nem kaptam meg. És többynire ezért is kerestem őt de sikertelenül.

Az a baj hogy messengeres üzenetek amiket tudok bizonyitani. Sőt ő akart baátkozni is korábban, ő keresett meg engem, és még sorolhatnám.

2022. júl. 23. 13:40
 5/18 anonim ***** válasza:

#3, nem egészen értelek. Honnan veszed, hogy ez rágalmazás?

Ha egy helyen éltek, eléggé valószínű, hogy ugyanazon a helyen lesztek egy időben, ez még nem lesz zaklatás. Feljelenteni akárkit akármiért fel lehet, majd a rendőrség kinyomozza a dolgokat, jobb esetben bűncselekmény hiányában lezárja a nyomozást. Polgári pert is indíthat ellened bíróságon, az egy másik történet.

Kiderülni akkor fog, hogy feljelentett, hogyha megkapod az értesítést, hogy ki akarnak hallgatni. Nem tudom, hogy ilyet lehet-e, de talán a rendőrségen megkérdezheted, hogy van-e ellened nyomozás jelen pillanatban.

Ha a dolgok nagyon elfajulnak, akkor kelleni fog ügyvéd, de nem fognak.

2022. júl. 23. 13:41
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

#4, teljesen mindegy, hogy mi volt korábban.

A „tartozásairól” van valami papír? Ha van, akkor 3 millió forint alatt jegyzőnél tudsz fizetési meghagyási igényt beterjeszteni, így tudsz jogosan a pénzhez jutni. Ha nincs róla papírod, akkor tanulópénz.

2022. júl. 23. 13:44
 7/18 A kérdező kommentje:

Papir nincs róla sajnos. És igen jogilag vissza sem kérhetem. De ő meg vigan röhöga a amrkában is mással is eljátsza ugyanezt. Nem véletlenül nincs neki profilképe sem facebookján. Amikor vele voltam mindig engem pszkált hogy adjak neki valami munkát, mert ő csak 100 ezret keres havonta meg ez meg az.Én meg adtam neki sajnos kölcsönbe. De jo viszonyt ápoltunk ennek ellenére.

Csak tudnám hogy miért ilyenek egyes nők.

Pont az hogy már én félek a nőktől, mert bármire képesek, teljesen elvesztettem a bizalmamat felettük.

2022. júl. 23. 13:50
 8/18 anonim ***** válasza:
53%
Párunknak adott összegeket visszakövetelni szakítás után nem kicsit szánalmas.
2022. júl. 23. 13:51
 9/18 A kérdező kommentje:
Ő nem volt a párom. Tehát jogosan követelném vissza, csak hát nicns rola papir Ő vele nagyon jó barátságban voltunk, testi kapcsolat nem volt köztünk. De ő meg igazán vissza adhatná pláne ha fel is jelentett, ha a párom lett volna akkor meg teljesen más a helyzet. Eleve nem is értem hogy miért keresett meg engem korábban hogy barátkozni akar velem.
2022. júl. 23. 13:54
 10/18 anonim ***** válasza:

#7, nem csak a nők ilyenek, férfiak között is rengeteg ilyen alja ember van. Amikor látják, hogy ki lehet valakit használni, akkor addig csinálják, amíg csak lehet, utána pedig lapátra teszik.

Azt viszont talán megtanultad, hogy CSALÁDON BELÜL SINCS BIZALOM, hogyha pénzről van szó. Akármilyen kölcsön esetén kölcsönszerződést kell írni, ha viszont akarod látni a pénzt.

2022. júl. 23. 13:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!