Ha férjem előző házasságából van két gyereke, ki hogyan örököl?
Most házasodtunk össze és 1 hónap múlva megszületik a közös babánk is. Az érdekelne, hogy mi most tervezünk vásárolni egy nagyobb lakást ls ezért eladom a kis lakásomat ami az én nevemen van és ö is az övét és az új már kettőnk nevén lesz. Akkor ha párommal történik valami a fiai öröklik a lakás felét? Mert ha ez így van jogilag akkor meggondolom a lakásvásárlásos történetet, mert így biztosabbnak érzem, hogy van egy lakás csak a saját nevemen.
Köszönöm a segítséget
Hát szerintem jo ilyenkor papirt irni, ki nitt vitt a házasságba!!
Én 8 éve vagyok páromal, neki is van 2 gyereke, nekem is van aki velünk lakik, vettünk közösen egy házat 2/3 az én részem, 1/3 az övé, de ez papiron van, igy ha vele történik valami 1/3 a gyerekeké !
Ma már nem gáz papirt irni megértheti a párod, mi mind a ketten akartuk, mert már váltunk 1x. jobb megelözni a bajt, sosem lehet tudni, na meg persze az öröklés is itt van, mondjuk mi szeretjük egymást azzal nincs baj, de nem mindegy ki mit örököl ! És sosem lehet tudni a többit...Szerintem beszéld meg vele!
Tehát részarányosan irjatok ügyvéddel papirt, föleg ha neked kedvez a dolog érdemes!!
Ezt még kihagytam belöle.
Kicsit igazságtalan volna a férjedet papíron tulajdonképpen kisemmizni az új lakásból, hiszen, ha csak a Te neveden van, akkor gyakorlatilag Te bármikor kiteheted onnan a szűrét ( nem feltételezem ezeket a dolgokat persze, mert nem ismerlek sem Téged, sem a férjedet, de semmit nem lehet tudni, sok furcsa dolgot produkálhat az élet...), és hogy őszinte legyek ( lehet, hogy spamolsz ezért)a férjed helyében én nem mennék bele ebbe, mert ebben a szituban ő ki van Neked szolgáltatva, arról nem is beszélve, hogy ha - ne adj Isten - válásra kerül a sor, Ti maradtok a gyerekkel, de ő mehet az utcára - jogilag, arról nem is beszélve, hogy amíg házasok vagytok, ő ugyanúgy fizeti gondolom a lakás rezsijét, egyéb kiadásokat ( felújítás, javítások stb.), méltánytalan lenne mindent a Te nevedre íratni.
Vérségi alapon egyébként a másik két gyermeke is minden vagyonából örököl ,ha nem csináltok papírt, mert az ő tulajdonrésze halála után így 3 fele megy, amiben ugye jócskán benne van a Te részed, amit a házasságba vittél.
Ha Te a saját lakásodat viszed bele a közösbe, akkor t.k. azt nehogy már a két gyerek örökölje a közös gyereketekkel együtt.
Csináljatok végrendeletet róla már most, hogy a Te tulajdonrészed csak a Tiéd, halálod esetén 100%-os örökös legyen a közös gyereketek, a férjed gyerekei meg csak az apjuk után örököljenek.Etikátlan, ha minden a Te neveden van, a két gyerek meg tulajdonképpen ki van semmizve, illetve lesz.
Saját vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!