Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Házasságon kívül született...

Házasságon kívül született gyereket ki lehet tagadni a végrendeletből?

Figyelt kérdés

Ha igen, akkor mi a menete?

Nem tartjuk a kapcsolatot egyáltalán.

2022. júl. 10. 17:07
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Igen tettem apasági nyilatkozatot, jól át lettem verve. Többen mondták, hogy most már hiába akarom leszedetni a nevemről, eltelt sok év és, hogy ez miatt nem lehet.
2022. júl. 10. 21:03
 22/22 anonim ***** válasza:
52%

Azért mennyire jellemző erre az oldalra, hogy az egyetlen embert, aki jó választ írt (8) lepontozták, míg azt, aki egy baromságot (4) meg jól fel.

Én egy vadidegennel kötöttem öröklési szerződést, közjegyző előtt, semmilyen rokonságban nem állok az illetővel. Közjegyző, aki ugye jogvégzett, nem úgy, mint az itt okoskodók, egyértelműen elmondta, hogy öröklési szerződés esetén kizárólagos örökös vagyok, bárki tarhatja a markát, nem számíthat semmire.

Szép is volna, hogy ha megjelenne egy rokon, aki mondjuk évtizedekig nem is nézett az elhunytra, és örökséget követelne, szemben velem, aki napi szinten foglalkoztam vele, éveken keresztül.

Na pont erre van az öröklési szerződés!

Mi a tanulság? Hát az, hogy az itt okoskódó, lepontozó nethuszárok majd csak lesni fognak, mint pincebogár a briketten, amikor kiszorulnak az örökségből mondjuk egy olyan miatt, mint én. Akkor majd lehet gondolkodni rajta, hogy lepontozni kellett volna, vagy a jogszabályokat elolvasni és értelmezni.

2022. júl. 13. 17:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!