Közben jött pár új komment ezért lejjebb ugrottak a válaszaim.
Ügyvédnél tudom ezt az egészet elintézni?
2022. júl. 10. 17:31
12/22 anonim válasza:
Nem. De ha a bíróság mondja ki hogy nem te vagy az apja az már igen.
2022. júl. 10. 17:32
13/22 anonim válasza:
Ha genetikailag bizonyítottan nem te vagy az apja, akkor nem minősíthetnek az apjának! Mi az, hogy már túl sok idő telt el? Ezt neked jogász mondta? Mellesleg hamarabb nem kaptál észbe? Minek fizetsz utána, mért nem perelsz? Az meg aztán végképp nem érv, hogy a gyereket összezavarná.
2022. júl. 10. 17:40
14/22 anonim válasza:
"az én nevem viseli", gondolom azt jelenti, hogy apasági nyilatkozatot tettél (mivel házasságon kívül született gyerekről beszélsz)
Téged az apaság vélelmének megdöntése érint:
"Az apaság vélelmének megtámadására a vélelmezett apa, az anya, a gyermek, a gyermek halála után leszármazója jogosult.
Az apaság vélelmét azon az alapon, hogy az apai elismerő nyilatkozatot tévedés, megtévesztés vagy jogellenes fenyegetés hatása alatt tették meg, csak a vélelmezett apa támadhatja meg."
Mennyi idős a gyerek? Nekem van egy ismerősöm, akinek van egy mostmár felnőtt lánya, akiről kiderült, hogy nem tőle van. Az anya megcsalta a férfit sok évvel ezelőtt. Dns mintát is vettek, amiből kiderült, hogy nem ő az apja a gyereknek. El is vált a feleségétől. A gyerektartást fizette a nem vérszerinti gyereke után is. Felnőtt korában sem mondták meg a lánynak, hogy az apja aki részben felnevelte, nem az igazi apja. Az apának meg esze ágában sincs kitagadni az örökségből a nem vérszerinti lányát, mert szereti és nem tartja idegennek, pont annyira szereti mint a másik 2 vérszerinti lányát. Hát így is lehet:)
2022. júl. 10. 17:47
16/22 anonim válasza:
Ne legyél nyámnyila, fordulj ügyvédhez! Az apaság vélelmét kell megtámadni, ahogy 14es írta, ezt ügyvéd segít, hogy milyen papírokat kell beadni a bíróságon, stb. Szép, hogy nem a gyerek tehet róla, stb, de itt ebben az esetben sem kapcsolat nincs, sem szeretet, miért is fizessen a kérdező és miért is jusson bármi a gyereknek az örökségből? A gyereknek is jobb, ha nem hazugságban nő fel, a ne zavarjuk össze csak egy gusztustalan kifogás egy aljas hazugság leplezésére.
2022. júl. 10. 18:00
17/22 anonim válasza:
Ha nem a te gyereked és ez bizonyítható, nincs olyan, hogy a neveden KELL maradnia.
Ettől függetlenül ha tartjátok a kapcsolatot, undorító dolog eltűnni az életéből ilyen szinten.
2022. júl. 10. 18:09
18/22 anonim válasza:
Apasági vélelmet csak bizonyos határidőn belül lehet megdönteni, úgy tudom a kétség felmerülését követő két éven belül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!