Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy cigányasszony azt...

Ha egy cigányasszony azt mondja nekem a kocsmában hogy 1000 Ft ért jósol én meg azt mondom hogy nincs nálam pénz és azt mondja hogy akkor jól akkor jósol hitelbe én pedig hogy megszabaduljak tőle ráhagyom akkor utána követelheti tőlem jogilag?

Figyelt kérdés
Ha egy igányasszony azt mondja nekem a kocsmában hogy 1000 Ft ért jósol én meg azt mondom hogy nincs nálam pénz és azt mondja hogy akkor jól akkor jósol hitelbe én pedig hogy megszabaduljak tőle ráhagyom akkor utána követelheti tőlem jogilag az 1000 Ft ot ha számtalan szemtanú van és ráadásul még a belső kamera is rögzítette az esetet?
2022. júl. 10. 06:46
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Mivel kamerafelvétel is van minden bizonyítva van. A szóbeli szerződés és annak a pontos tartalma is. Pénzösszeg is valamint a jóslás ténye is. Tehát akkor itt bukik el a dolog a jósláson? És akkor mi a helyzet a többször is említett vállalkozói engedéllyel rendelkező adózó jósokkal? Vagy csak elméleti példa volt ami a valóságban nem létezik?
2022. júl. 10. 08:44
 12/12 tgt ***** válasza:

Ha szóbeli szerződést kötöttél, teljeskörű tájékoztatást kaptál a szolgáltatásról, kaptál számlát, amelyen az adott szolgáltatás és a szolgáltató szerepelt, akkor kérheti a jósnő a szolgáltatás árát.

Ha viszont ittasan kötötted a szerződést, akkor visszaéltek az állapotoddal, tehát nem érvényes, amiben megegyeztetek. A szerződés nem lehet jó erkölcsbe ütköző, tehát semmisnek tekinthető, ha a jóhiszemüségedet kihasználták.

2022. júl. 10. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!